Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Straujuma: Teju visām ministrijām jārēķinās ar budžeta samazinājumu

Šodien valdība panākusi konceptuālu vienošanos par papildu ieņēmumiem nākamā gada valsts budžetā, savukārt izdevumu daļā panākta vienošanās samazināt teju visu ministriju budžetus par 3%, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība).

Valdības vadītāja atzina, ka ministri panākuši konceptuālu vienošanos par nākamā gada budžeta papildu ieņēmumiem, taču netika panākta vienošanās par azartspēļu nodokli, par ko vēl turpināsies valdības diskusijas.

Savukārt izdevumu daļā panākta vienošanās par 3% samazināt visu ministriju budžetus, izņemot Aizsardzības, Iekšlietu, Izglītības un zinātnes un Veselības ministriju budžetus.

Straujuma stāstīja, ka kopumā nākamgad, salīdzinot ar šo gadu, visām ministrijām budžeti augs, taču nākamā gada budžeta pieprasījuma kontekstā nebūs iespējams apmierināt visus pieprasījumus. Viņa piebilda, ka nākamā gada budžetā plānoti papildu ieņēmumi 189 miljonu eiro apmērā, salīdzinot ar iepriekš plānotajiem ieņēmumiem.

Rezultātā tika panākts izdevumu palielinājums aptuveni 68 miljonu eiro apmērā Aizsardzības ministrijai, lai finansējums aizsardzībai nākamgad sasniegtu 1,4% no iekšzemes kopprodukta. Tāpat finansējuma palielinājums sagaida iekšlietu jomu, bet Veselības ministrijai tika atrasti papildu 12 miljoni eiro. Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijai par papildu finansējumu varēšot runāt, kad būs zināms jaunais pedagogu atalgojuma modelis.

"Ja [pedagogu atalgojuma] modelis būs skaidrs līdz budžeta pieņemšanai, šie izdevumi tiks piefiksēti, bet, ja atalgojuma modelis netiks apstiprināts budžeta izstrādes laikā, šī modeļa ieviešanai tiks paredzēti līdzekļi no neparedzētiem gadījumiem," atzina Straujuma.

Ministru prezidente arī atgādināja, ka rīt notiks Nacionālā trīspusējās padomes sēde, kurā ar sociālajiem partneriem tiks runāts par plānotajām izmaiņām nodokļos, minimālās algas celšanu u.c. ar budžeta gatavošanu saistītiem jautājumiem.

Savukārt jau ceturtdien, 27.augustā, plānota valdības ārkārtas sēde, kurā premjerministre cer atrisināt šodien neatrisinātos jautājumus. Ja vienošanās netiks panākta ceturtdien, valdība varētu sanākt uz ārkārtas sēdi pirmdien, 31.augustā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas