Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Strautmane: Liepnieka un Mamikina raidījumu vajadzēja piedāvāt latviešu kanālam

Ideja ir laba, bet žēl, ka to piedāvās Pirmais Baltijas kanāls (PBK), nevis kāds no latviešu kanāliem - tā par jauno PBK analītisko raidījumu Спорная teritorija, kuru vadīts Jurģis Liepnieks un Andrejs Mamikins, portālam Diena.lv sacīja žurnāliste Baiba Strautmane.

Ar šādu raidījumu PBK iegūs arī zināmu latviski runājošās auditorijas daļu, taču labāk būtu bijis, ja kāds no tā saucamajiem latviešu kanāliem šādā veidā iegūtu krievu skatītājus, uzskata B. Strautmane.

"Tīri teorētiski, es domāju, ka ideja kā tāda ir ļoti laba. Ja mēs gribam, lai krievi kaut ko uzzinātu par to, ko mēs latvieši domājam par lietām, varbūt viena daļa daudz ko nesaprot, jo viņiem kaut ko citu stāsta, tad šis ir vienīgais veids," sacīja žurnāliste.

Viņa gan vairījās vērtēt J. Liepnieka spēju vadīt analītisku raidījumu, jo līdz šim viņam šāda veida pieredze nav bijusi: "Bet kā personība viņš, protams, ir atraktīva. Par to var būt dažādi viedokļi, bet jāskatās."

Arī mediju eksperte Anda Rožukalne atzīst, ka ideju vērtē pozitīvi, taču īsti neesot skaidrs, kā tiks nodrošināts tas, ka tiek ņemti vērā dažādu cilvēku skatījumi. "Mani visvairāk interesē, kā tad tas būs, ka tas būs divās valodās un kā auditorija uztvers šo bilingvālo pieeju, ka viena daļa cilvēku runās latviski un viena daļa – krieviski," sacīja A. Rožukalne.

Faktu, ka viens no raidījuma vadītājiem būs J. Liepnieks, kurš pārstāvēs "latviešu pusi", A. Rožukalne vērtē dalītām jūtām. "Man nav nekāda priekšstata par viņu kā cilvēku, kurš spēj pats būt pietiekoši interesants un vadīt šīs debates, nevis tikai izpaust savu viedokli."

Tāpat viņa sacīja, ka A. Mamikins gadiem ilgi ar savu raidījumu ir pārstāvējis krievvalodīgo iedzīvotāju daļu, vienlaikus veidojot saikni arī ar pārējo sabiedrību: "Mamikins ir apzināti centies miksēt un uzklausīt dažādus viedokļus, pat ja tie ir nepatīkami jebkurai no grupām vai neparasti."

Savukārt J. Liepnieks savu atpazīstamību ieguvis pilnīgi citādā veidā, uzskata A. Rožukalne, līdz ar to viņš nav līdzvērtīgs otram raidījuma vadītājam – "kaut vai tāpēc, ka diez vai kāds Liepniekam uzticētu pārstāvēt iedomātu latviski runājošo iedzīvotāju daļu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas