Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Streļčenoks: Latvenergo krimināllietas materiālu nopludināšanā aizdomas arī par augstas valsts amatpersonas iesaisti

Latvenergo krimināllietas materiālu nopludināšanā bez atstādinātās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersonas ir bijusi iesaistīta arī augsta valsts amatpersona, kas ir publiski zināma, bet nepārstāv tiesībsargājošās iestādes, šodien LTV raidījumam Panorāma sacīja KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks.

"Šī amatpersona nepārstāv tiesībsargājošās iestādes, un to, kā šī persona piekļuvusi Latvenergo krimināllietas materiāliem, noskaidrosim pārbaudē," sacīja Streļčenoks.

Biroja vadītājs piebilda, ka jau iepriekš KNAB saņēma dažādu informāciju, kura tika pārbaudīta, tāpēc birojam jau iepriekš radušās aizdomas, ka patlaban atstādinātā KNAB amatpersona varētu veikt kādas nesankcionētas darbības.

Streļčenoks sacīja, ka pārbaudē tiks noskaidrots, vai atstādinātās KNAB amatpersonas rīcībā ir noziedzīga nodarījuma pazīmes, bet patlaban Latvenergo krimināllietas izmeklēšana turpinās un KNAB vadītājs pagaidām neredz īpašu kaitējumu, ko šim procesam varētu būt nodarījusi krimināllietas materiālu nopludināšana.

"Esmu runājis ar atstādināto KNAB amatpersonu. Pārbaudē tiks noskaidrots, vai šīs personas rīcības motīvi bija personiski vai materiāli. Lai to noskaidrotu, vēl ir jāveic faktu pārbaude," sacīja Streļčenoks, atzīstot, ka atstādinātā KNAB amatpersona ir paskaidrojusi savus motīvus, taču KNAB vadītājs atteicās tos publiski nosaukt. Šī amatpersona savu vainu atzīstot, taču ne pilnībā.

Taujāts, vai informācijas noplūdes izskaitļošanā noklausītas arī žurnālistu telefonsarunas vai pārbaudīta viņu korespondence, Streļčenoks atteicās atbildēt, uzsverot, ka izmeklēšanas darbības nekomentē.

Jau ziņots, ka, lai gan portāls pietiek.com izplatījis informāciju, ka vakar par Latvenergo krimināllietas materiālu nopludināšanu atstādinātā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersona neesot atstādināta, jo tikai vakar tā nodevusi jaunu porciju materiālu publicēšanai, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pārliecināts, ka atstādinātā amatpersona ir īstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas