Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sudrabas Atmoda pēc iespējamās sakāves kļūs par partiju un startēs pašvaldību vēlēšanās

Neraugoties uz to, ka kādreizējās valsts kontrolieres un Saeimas deputātes Ingunas Sudrabas vadītais politiskais spēks Atmoda Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, visticamāk, ieguvis vien niecīgu vēlētāju atbalstu, tas tiks pārveidots par partiju un startēs nākamajās pašvaldību vēlēšanās, aģentūrai LETA pauda Sudraba.

Kā ziņots, saskaņā ar neoficiālajiem provizoriskajiem rezultātiem Atmodas atbalsts sestdien Latvijā notikušajās EP vēlēšanās nav pietuvojies 5%.

Konkrēti par Atmodas rezultātiem Sudraba aģentūrai LETA pagaidām nevēlējās izteikties, norādot, ka tie vēl nav precīzi zināmi. Taču viņa apliecināja, ka, neatkarīgi no EP vēlēšanu rezultātiem, Atmoda tiks dibināta kā jauna partija un piedalīsies nākamajās pašvaldību vēlēšanās.

Par topošās partijas finansējumu tikšot domāts vasaras beigās. Sudraba atzina, ka "ar biedru naudu pietiek tikai, lai nosegtu elementāras ikdienas vajadzības".

Savukārt, komentējot vēlētāju aktivitāti sestdien Latvijā notikušajās EP vēlēšanās, Sudraba sacīja, ka iedzīvotāju pasivitāte ir skaidrojama ar gadu laikā īstenoto politiku, kas radījusi cilvēkos vienaldzību par valstī un Eiropā notiekošo.

Viņa arī piebilda, ka viens no iespējamiem iemesliem, kādēļ potenciālie vēlētāji izvēlas nevēlēt, ir informācijas trūkums, kas rada neizpratni par to, kāpēc būtu nepieciešams doties vēlēt un kāds ir Latvijas ieguvums no tā.

Bijusī valsts kontroliere arī minēja, ka pēdējos gados novērojama tendence "izslēgt" diskusiju telpu, kā rezultātā cilvēkiem ir bail izteikt viedokli, kas atšķiras. Tā vietā, lai apmainītos ar dažādu viedokļu pārstāvjiem, viņi atrod līdzīgi domājošos un darbojas slēgtās grupās, kurās dominē vienveidīga informācija, kas atspoguļo tikai mazu daļu no visa, pauda Sudraba.

Taujāta par iespējamo eirokomisāru un Eiropas Komisijas vadītāja amatu kandidātiem, Sudraba norādīja, ka nav svarīgi, kuras partijas pārstāvji tie būs, bet gan tas, kādi šo amatu kandidāti ir kā cilvēki, kāds ir viņu profesionalitātes līmenis un kāds - patiesais mērķis, darbojoties EP. Vienlaikus Sudraba atzīmēja, ka vadošajos amatos ir jābūt cilvēkiem, ar kuriem var lepoties un kuri pozitīvi nes Latvijas vārdu pasaulē, nevis "vienkārši izbauda amata priekšrocības".

Kā ziņots, vēlēšanu provizoriskie rezultāti tiks paziņoti naktī uz pirmdienu, kad vēlēšanas noslēgsies visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tomēr aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka pēc lielākās daļas vēlētāju balsu saskaitīšanas pa diviem EP deputātu mandātiem varētu iegūt Jaunā Vienotība, Saskaņa un nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, bet pa vienam - apvienība Attīstībai/Par! un partija Latvijas Krievu savienība.

Top komentāri

v
v
Un tā pa riņķi vien,Saeima.pašvaldība un Eiroparlaments,nesanāca? atkal to pašu.
politisais komentetajs
p
Vai, pec izskata trakajai Suidrabai, nebutu labak doties uz tuvako trako maju arsteties?
Dita
D
Sitai madam ku- ku Sudrabai ista darba vieta butu kada cuku kuti vai slauvamo govju kuti, govim pupus apmazgat pirms tas tiek slauktas...citu neko sai pratu izkukojusai Sudrabai nevar laut darit.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas