Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Šulca: Ēģiptes prezidenta izteikumi par Gresti apliecina valsts amatpersonu interesi par spriedumu

Ēģiptes prezidenta izteikumi par Kataras telekanāla Al Jazeera žurnālista Pētera Grestes izsūtīšanu no valsts apliecina Ēģiptes amatpersonu interesi par spriedumu, aģentūrai LETA atzina Latvijas vēstniece Ēģiptē Iveta Šulca.

"Ikdienas saziņā ar Grestes ģimeni esmu nopratusi, ka patlaban notiek darbs pie advokātu izvēles, kurš turpinās darbu ar lietu un sagatavos pārsūdzības tekstu," sacīja Šulca, piebilstot, ka tiesas lēmums par Grestes apcietināšanu bija pārsteigums. "Nākamais solis ir lēmuma pārsūdzēšana, kuru iespējams izdarīt apelācijas tiesā. Lai to panāktu, ģimenei 60 dienu laikā ir jāsagatavo jauna pārsūdzība, kas jāiesniedz apelācijas tiesā."

Viņa arī atzina, ka darbs politiskajā līmenī norisinās nepārtraukti. "Latvija ir ES dalībvalsts, un mūsu partneri ir pārējās 27 dalībvalstis. Turklāt, Ārlietu ministrs [Edgars Rinkēvičs (Vienotība)] panācis vienošanos, ka visas ES dalībvalstis atbalsta Latviju un vienotu pozīciju," sacīja vēstniece.

Vaicāta par Ēģiptes prezidenta Abdelfataha as Sisi sacīto, ka Gresti un viņa Al Jazeera kolēģus būtu vajadzējis izsūtīt no valsts, nevis tiesāt Kairā, Šulca norādīja, ka tiesa Ēģiptē ir neatkarīga. "Būtiski ir tas, ka tas ir pirmā jaunievēlētā prezidenta publiskais viedoklis pēc sprieduma paziņošanas. Tas ir apliecinājums, ka Ēģiptes politiskajā līmenī amatpersonas ir informētas par notikušo, un viņi seko lietas virzībai."

Savukārt uz jautājumu, vai pašlaik tiek strādāts, lai Gresti uzņemtu Latvija vai Austrālija, vēstniece atbildēja - "nav komentāru".

Jau ziņots, ka Kataras telekanāla Al Jazeera žurnālista Grestes ģimene paudusi gandarījumu saistībā ar Ēģiptes prezidenta izteikumiem, ka Gresti un viņa Al Jazeera kolēģus būtu vajadzējis izsūtīt no valsts, nevis tiesāt Kairā. [..] Sisi intervijā laikrakstam Al-Masry Al-Youm atzina, ka žurnālistu tiesāšanai ir "ļoti sliktas sekas. Es vēlos, kaut viņi būtu izsūtīti uzreiz pēc tam, kad viņi tika arestēti, nevis tiesāti".

Grestem, kā arī Kanādas un Ēģiptes pilsonim Mohamedam Fadelam Fami piespriests septiņu gadu cietumsods, bet trešajam žurnālistam - Ēģiptes pilsonim Baheram Mohamedam - desmit gadu cietumsods. Kopā ar žurnālistiem tiesāti vēl seši ēģiptieši - divi tiesā attaisnoti, bet četriem piespriests septiņu gadu cietumsods.

Vēl 11 personas, tostarp trīs rietumvalstu žurnālisti, notiesāti aizmuguriski un viņiem piespriests desmit gadu cietumsods.

Virkne rietumvalstu, tostarp ASV, mudinājušas Sisi notiesātos žurnālistus apžēlot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas