Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Šuplinska varētu rosināt pazemināt kvantitatīvos kritērijus valsts ģimnāzijas statusa saņemšanai

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) varētu rosināt pazemināt kvantitatīvos kritērijus valsts ģimnāzija statusa saņemšanai. Šuplinska sarunā ar aģentūru LETA pauda viedokli, ka kvantitatīvie kritēriji statusa saņemšanai nevarētu būt noteicošie. "Sliecos uz to, ka var tikt samazināts kvantitatīvais kritērijs," teica ministre.

Ministre ceturtdien apmeklēja Krāslavas valsts ģimnāziju, kas ir viena no izglītības iestādēm, kas atkārtoti neizpilda kritērijus, kas jāsasniedz, lai saņemtu valsts ģimnāzijas statusu. Krāslavas valsts ģimnāzija atkārtoti neizpilda kritērijus, kas saistīti ar centralizēto eksāmenu rezultātiem.

Šuplinska pauda, ka, lai pieņemtu lēmumu par statusa anulēšanu kādai no valsts ģimnāzijām, sākumā ir jāiepazīstas ar situāciju, jāsaprot, ar ko saistīta kritēriju neizpilde un vai šī problēma ir risināma ilgākā laika nogrieznī.

Solot iepazīties ar katru konkrēto gadījumu, Šuplinska atzīmēja, ka trim no četrām valsts ģimnāzijām, kas atkārtoti neizpilda kritērijus, ir problēmas ar skolēnu skaitu. "Kvantitatīvais kritērijs nevar būt noteicošs. Kvantitatīvais kritērijs mazina kvalitatīvo kritēriju," uzskata ministre. Tāpat esot iespējams, ka varētu tikt noteikti atsevišķi izņēmumi, taču, kā to darīt, pagaidām nav lemts.

Kā ziņots, par atkārtotu valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanas kritēriju neizpildi četrām valsts ģimnāzijām draud statusa atņemšana, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Top komentāri

Gramotnijs
G
Mainīties vajadzētu tomēr uz augšu, ne uz leju.
Jābūts Stulbiņš
J
Atkārtots pierādījums, ka valsts kopiena atrodas zem stulbeņu un iznīcinātāju diktaūras.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas