Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

"Tele2" Mazsalacas novadam uzlabos kādu sabiedrisku ēku

Mazsalacas novada domes un mobilo sakaru operatora "Tele2" sarunas trešdien saistībā ar lietu par viltoto meteorītu beigušās uz pozitīvas nots - uzņēmums apņēmies publiski atvainoties novada iedzīvotājiem un izremontēt vai labiekārtot kādu sabiedrisko ēku, savukārt pašvaldība citādu kompensāciju nepiedzīs un tiesu darbus neuzsāks.

To aģentūrai BNS pavēstīja Mazsalacas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Zunda.

"Lielos vilcienos - nolēmām, ja viņi apņemas atvainoties visiem mazsalaciešiem, arī publiski, un ja apņemas arī kādā sabiedriskā ēkā kaut ko labu izdarīt, tad nekādus iebildumus necelsim," viņš norādīja, piebilstot, ka tieši kā uzņēmums realizēs savus labos darbus gan pagaidām neesot skaidrs - par to tikšot lemts nākamajā sanāksmē, kas notiks kaut kad jaunnedēļ. Tomēr, visticamāk, būšot runa par sporta zāles vai kādas citas sabiedriskas ēkas remontu.

"Tas būs nākošo sarunu rezultāts. Mums jau tas nav steidzami," Zunda piebilda, uzsverot, ka sarunas beigušās "visumā uz pozitīvas nots".

Arī "Tele2" sabiedrisko attiecību pārstāvji aģentūru BNS informēja, ka Mazsalacas domes sēdē deputāti apliecinājuši, ka vairums novada iedzīvotāju atbalsta uzņēmuma "meteorīta notikumu", uzskatot to par interesantu pārmaiņu un ieguvumu.

"Tele2" pārstāvji arī norāda, ka tiek apspriestas iespējas ar uzņēmuma atbalstu iekārtot jauniešu māju Sēļu pagastā un labiekārtot Mazsalacas bibliotēku.

"Mazsalacas novads var lepoties ar skaistu dabu un jaukiem, darbīgiem cilvēkiem, un "Tele2" ir prieks, ka Latvijā ir šāda vieta. Esam gandarīti, ka Mazsalacas novada cilvēki meteorīta notikumu uztver ar smaidu un ka varēsim meteorīta notikumu novada vēsturē ierakstīt arī redzamā veidā ar kādu jauku sadarbības projektu. Tāpat, ja mazsalacieši izlems meteorīta krāteri paturēt, esam gatavi palīdzēt ar šīs vietas labiekārtošanu tūristiem," norādījis uzņēmuma tirdzniecības un mārketinga direktors Jānis Spoģis.

Jau vēstīts, ka Mazsalacas novada dome trešdien sprieda, kāda būs turpmākā pašvaldības rīcība viltotā meteorīta lietā.

Novada domes priekšsēdētājs aģentūrai BNS apstiprināja, ka no dažiem deputātiem iepriekš nācis ierosinājums apsvērt, vai no "meteorīta" akcijas rīkotāja uzņēmuma "Tele2" nebūtu piedzenama kompensācija par neslavas celšanu.

Vēstīts arī, ka publiskajā telpā informācija par meteorīta it kā nokrišanu parādījās svētdienas vakarā. Pirmdien vēsts aplidoja teju visus lielākos pasaules medijus. Notikuma vietā naktī dežurēja iekšlietu dienestu pārstāvji, savukārt dienā notikuma vietā strādāja gan ģeologi, gan astronomi. Tika piesaistīti speciālisti arī no Tartu universitātes.

Jau dienas laikā speciālisti apšaubīja versiju, ka nokritis meteorīts, līdz pirmdienas vakarā mobilo sakaru operators "Tele2" paziņoja, ka notikušais ir tā sarīkota reklāmas akcija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas