Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tiesa attaisno Kuldīgas ceļu policistu, kurš sašāva bēgoša dzērājšofera pasažieri

Kuldīgas rajona tiesa trešdien attaisnoja ceļu policistu, kurš, mēģinot apturēt dzērājšofera stūrēto auto, ar dienesta ieroci sašāvis automašīnas pasažieri.

Pagājušā gada 16.janvāra naktī policija pie Kuldīgas apvedceļa apturēja 1965.gadā dzimuša vīrieša vadīto automašīnu Land Rover. Policija apturētā šofera izelpā konstatēja vairāk nekā promili alkohola.

Drīz pēc tam šoferis aizvēris auto durvis un meties bēgt. Policija sāka viņam dzīties pakaļ, ieslēdzot bākugunis un pa skaļruni pieprasot bēglim apstāties. Pēc ilgstošas pakaļdzīšanās policisti pieņēma lēmumu apstādināt auto, šaujot uz auto riepām.

Pēc tam policisti konstatēja, ka 1978.gadā dzimušais pasažieris nopietni cietis, viņš nogādāts Kuldīgas slimnīcā.

Savukārt 1965.gadā dzimušajam automašīnas vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai un nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Policistam, kurš sašāva automašīnas pasažieri, prokuratūra uzrādīja apsūdzību par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, taču tiesa trešdien viņu attaisnoja, kaut viņam draudēja brīvības atņemšana līdz trim gadiem. Tiesā BNS noskaidroja, ka spriedumu no 3.marta, kad būs pieejams motivēts tā teksts, varēs pārsūdzēt Kurzemes apgabaltiesā.

Laikraksts Kurzemnieks iepriekš vēstīja, ka, pēc prokurora Ulda Serpāna domām, abi policisti, automašīnu apturot un pārmeklējot, pārkāpuši ceļu policijas darba organizācijas instrukciju, tādēļ neredzēja, ka salonā bez vadītāja un priekšā sēdošās sievietes aizmugurējā sēdeklī ir vēl trešais - vēlāk sašautais vīrietis.

Prokurors apgalvojis, ka ceļu policisti nav izpildījuši arī instrukcijas prasību, ka par pakaļdzīšanos un šaušanu pa rāciju jāziņo dežūrdaļai - izziņa no sakaru centra liecinot, ka tonakt policijas rācijas neesot darbojušās. Serpāns uzskata, ka bēgošās automašīnas aizturēšanai policists izvēlējies neatbilstošu līdzekli - šaušanu, kas izraisīja smagas sekas. Tā sākta pārāk agri, pirms tam neizmēģinot citus līdzekļus - šaujamieroci drīkst lietot tikai galējas nepieciešamības gadījumā, turklāt bēdzējs nav radījis draudus citu personu dzīvībai vai veselībai.

Lai gan Valsts policijas Iekšējās drošības biroja dienesta pārbaudē secināts, ka policists ieroci lietojis pamatoti, prokurors izteicis pārliecību, ka pierādījumu par pilnvaru pārsniegšanu ir pietiekami, un lūdza apsūdzētajam piespriest nosacītu brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, uz diviem gadiem atņemot tiesības ieņemt valsts amatus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas