Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tiesa attaisno Trenci ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā

Jūrmalas tiesa šodien atzina par nevainīgu un attaisnoja ļaunprātīgā dienesta stāvokļa izmantošanā apsūdzēto bijušo pilsētas domes priekšsēdētāju Ģirtu Trenci.

Kā aģentūra LETA uzzināja tiesā, šodien Trenča lietā tika pasludināts saīsinātais spriedums. Pilns sprieduma teksts būs pieejams no 10.decembra, bet pēc tam likumā noteiktajā kārtībā to būs iespējams pārsūdzēt.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā notikušajās tiesas debatēs prokuratūra Trenci lūdza atzīt par vainīgu uzrādītājā apsūdzībā un sodīt viņu ar 200 stundu piespiedu darbu, atņemot bijušajam pilsētas mēram tiesības ieņemt noteiktus amatus uz diviem gadiem.

Savukārt pats Trencis jau sākotnēji savu vainu viņam inkriminētajā noziedzīgajā nodarījumā pilnībā noliedza. Apsūdzētais pauda uzskatu, ka krimināllieta ir klaji safabricēta, tāpēc viņš prognozēja attaisnojošu spriedumu.

Arī Trenča advokāts 2.decembrī notikušajās tiesas debatēs savu klientu lūdza pilnībā attaisnot.

Kā ziņots, Jūrmalas prokuratūra šo krimināllietu izskatīšanai tiesā nodeva 6.februārī. Galīgā apsūdzība Trencim tika uzrādīta pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas - par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja tās izraisījušas smagas sekas vai ja tās izdarītas mantkārīgā nolūkā. Minētais likuma pants kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, piespiedu darbu vai naudassodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs pagājušā gada rudenī Jūrmalas pilsētas prokuratūrai nosūtīja 2008.gada jūnijā sāktā kriminālprocesa materiālus, ierosinot saukt pie kriminālatbildības bijušo Jūrmalas pilsētas domes Ekonomikas un attīstības nodaļas vadītāju un toreizējo Jūrmalas domes priekšsēdētāju Trenci par dienesta pilnvaru pārsniegšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas