Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Tiesa deputātam un uzņēmējam Liepiņam liek atvainoties Ļubļinskai un piedzen 500 latu morālo kompensāciju

Jelgavas tiesa pirmdien pasludinājusi spriedumu civillietā par Jelgavas Autobusu parka komercdirektores un SIA Intransserviss līdzīpašnieces Viktorijas Ļubļinskas prasību pret laikraksta Zemgales Ziņas un portāla zz.lv kādreizējo īpašnieci SIA Dienas mediji, Jelgavas Domes deputātu Daini Liepiņu (Reģionu alianse) un zz.lv tagadējo īpašnieci SIA RPD par goda un cieņas aizskarošu ziņu atsaukšanu, atsaukuma publicēšanu un morālā kaitējuma piedziņu, vēsta portāls zz.lv.

Portāls norāda, ka tiesas ieskatā par godu aizskarošām ziņām atzīto informāciju publicējusi aģentūra LETA, bet portāls zz.lv to pārpublicējis. Kā portālu zz.lv informē Jelgavas tiesas priekšsēdētāja palīdze Dace Šmēdiņa, tiesa nosprieda prasību apmierināt daļēji. Tiesa atzinusi par V.Ļubļinskas godu un cieņu aizskarošām D.Liepiņa intervijā norādītās ziņas portālā pārpublicētajā ziņu aģentūras LETA tekstā "Aģentūrai LETA viņš teicis, ka neuzskata par nepieciešamu komentēt ar privāto biznesu saistītus jautājumus atšķirībā no V.Ļubļinskas, kura sēž uz diviem krēsliem un zog valstij naudu." attiecībā uz izteikumu "ka (..) atšķirībā no V.Ļubļinskas, kura sēž uz diviem krēsliem un zog valstij naudu". Tas publicēts 2010. gada 7. oktobra portāla zz.lv rakstā Apvērsums uzņēmumā Intransserviss; Viktorija Ļubļinska un Dainis Liepiņš viens otru vaino nelikumībās.

Tiesa nolēma uzlikt par pienākumu D.Liepiņam divu nedēļu laikā no sprieduma stāšanas spēkā tādā pašā šriftā, tajā pašā izdevuma nodaļā atsaukt portālā zz.lv norādīto "ka (..) atšķirībā no V.Ļubļinskas, kura sēž uz diviem krēsliem un zog valstij naudu", kā arī uzlikt par pienākumu atvainoties V.Ļubļinskai par viņas goda un cieņas aizskārumu. Atvainošanās publicējama portālā www.zz.lv.

Tiesa uzlikusi SIA Dienas mediji par pienākumu izplatīt D.Liepiņa sniegto godu un cieņu aizskarošo ziņu atsaukumu un atvainošanos portālā www.zz.lv. Tiesa gan nav norādījusi, kā tas izdarāms, ņemot vērā, ka patlaban portāla īpašniece ir SIA RPD. Tiesa arī lēmusi piedzīt no D.Liepiņa par labu V.Ļubļinskai atlīdzību par morālo kaitējumu 500 latu apmērā, kā arī tiesas izdevumus 86,23 latu apmērā. Savukārt no V.Ļubļinskas par labu valstij tiesa lēmusi piedzīt ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus – 7,86 latus.

Pārējā daļā V.Ļubļinskas prasība noraidīta. Tiesa gan neatklāj, ko V.Ļubļinska prasījusi vēl, turklāt tiesas sēdes notikušas aiz slēgtām durvīm. Tiesa noteikusi D.Liepiņam desmit dienu termiņu sprieduma labprātīgai izpildei no sprieduma spēkā stāšanās dienas. Spriedumu var pārsūdzēt 20 dienu laikā no pilna sprieduma sastādīšanas dienas (27. decembra) Zemgales apgabaltiesai, iesniedzot apelācijas sūdzību Jelgavas tiesā.

Kā portālam zz.lv atzina D.Liepiņš, kurš par tiesas spriedumu uzzināja no portāla, visticamāk, tiesas lēmumu viņš izpildīs, taču pirms tam konsultēsies ar saviem juristiem. Viņš gan V.Ļubļinskas pēdējo gadu darbības arvien raksturo kā "sevišķi ciniskas un nekaunīgas".

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, apstrīdētā D.Liepiņa frāze tika pausta laikā, kad V.Ļubļinska paziņoja, ka viņš, kam pieder 50 procenti SIA Intransserviss kapitāldaļu, vēloties nelikumīgi pārņemt uzņēmumu. Savukārt D.Liepiņš ziņu aģentūrai LETA V.Ļubļinskas paziņojumu nodēvēja par muļķībām un norādīja, ka tas vien, ka viņš vērsies UR, apliecina, ka «par nelikumīgām darbībām šeit nav runa». D.Liepiņš arī sacīja, ka neuzskata par nepieciešamu komentēt ar privāto biznesu saistītus jautājumus atšķirībā no V.Ļubļinskas, kura "sēžot uz diviem krēsliem un zogot valstij naudu". Šo frāzi tiesa D.Liepiņam liek atsaukt un par to atvainoties V.Ļubļinskai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas