Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Tiesa nepieņem par maluzvejniecību notiesātā Ružas apelācijas sūdzību

Cēsu rajona tiesa atteikusies pieņemt bijušā VAS "Latvijas Valsts televīzijas un radio centrs" valdes priekšsēdētāja Laura Dripes paziņas Ērika Ružas pārsūdzību lietā par maluzvejniecību, jo tā iesniegta pēc noteiktā termiņa, aģentūra LETA uzzināja Cēsu rajona tiesā.

Jau ziņots, ka pērn 3.novembra vakarā ap plkst.20 vides inspektori no biedrības "Mēs zivīm" Braslas upē pie Straupes noķēra divus maluzvejniekus 0 Dripi un Ružu. Pie viņiem tika atrastas trīs lašu mātītes. Maluzvejniecība notika dabas parkā, līdz ar to par šādu nodarījumu tiek ierosināta krimināllieta.

14.septembrī Cēsu rajona tiesa Dripi un Ružu atzina par vainīgiem maluzvejniecībā Braslas upē pie Straupes.

Apelācijas sūdzības iesniegšanas termiņš bija 5.oktobris. Ružas sūdzībai, ko 7.oktobra rītā saņēmusi Cēsu rajona tiesa, pasta zīmogs bijis 6.oktobris.

Kā skaidroja Cēsu rajona tiesā, 10 dienu laikā Ruža tiesneša lēmumu par sūdzības atteikšanu var pārsūdzēt. Tāpat viņš var lūgt termiņa pagarinājumu.

LETA jau ziņoja, ka par maluzvejniecību notiesātais bijušais VAS "Latvijas Valsts televīzijas un radio centrs" valdes priekšsēdētājs Dripe pārsūdzējis Cēsu rajona tiesas spriedumu. Dripes sūdzību skatīs Vidzemes apgabaltiesā.

Cēsu rajona tiesa apmierināja prokurora prasību un abiem vainīgajiem piemēroja 240 piespiedu darba stundas katram. Tāpat tiesas spriedumā tika noteikts, ka no Dripes un Ružas solidārā atbildībā par labu valstij piedzenami 900 lati par nodarītajiem zaudējumiem.

Abi atzīti par vainīgiem pēc Krimināllikuma 110.panta 2.daļas par patvaļīgu zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta valsts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai objektā, vai ja ar to radīts būtisks kaitējums.

Pēc saīsinātā sprieduma paziņošanas Dripe aģentūrai LETA sacīja, ka spriedums tiks pārsūdzēts. Dripe uzsvēra, ka tiesa nav ņēmusi vērā to, ka liecības par pārkāpumiem ir bijušas pretrunīgas, savukārt procesuālie pārkāpumi tika norakstīti uz policijas darbinieku pieredzes trūkuma rēķina. Turklāt spriedums balstīts uz liecībām, praktiski ticot inspektoriem uz vārda, nevācot faktiskos pierādījumus.

Pēc Dripes domām, spriedums ir bijis nekompetents un tā pieņemšana nav atbildusi normālai tiesu praksei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas