Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 17. septembris
Vera, Vaira, Vairis

Tiesai nodod Bartaševiča lietu par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu un ārzemēs iegādātu īpašumu nedeklarēšanu

Prokuratūra Latgales rajona tiesai nodevusi krimināllietu pret bijušo Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču, aģentūru LETA informēja Prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Bartaševičam celta apsūdzība gan par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, gan par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā.

Lietā apsūdzēta arī kāda Bartaševiča ģimenes locekle par uzkūdīšanu izpaust neizpaužamas ziņas.

Saskaņā ar apsūdzību bijušais Rēzeknes mērs, ģimenes locekles pamudināts, uzdeva pašvaldības darbiniecei iegūt ierobežotas pieejamības informāciju no amata pienākumu pildīšanai pieejamām divām datubāzēm. Darbiniece, būdama maldināta par pieprasītās informācijas izmantošanas patiesajiem nodomiem, izpildot rīkojumu, ieguva prasīto informāciju un nodeva to mēram, kurš šīs ziņas bez tiesiska pamata izpauda trešajai personai.

Izmeklēšanā sadarbībā ar "Eirojust" un attiecīgās ārvalsts izmeklēšanas iestādēm noskaidrots, ka bijušais Rēzeknes mērs no 2008. līdz 2024.gadam kārtējās valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par mantu un citiem ienākumiem lielā apmērā.

Iesniedzot valsts amatpersonu deklarācijas, viņš nenorādīja tajās kopīpašumā ar ģimenes locekli ārvalstī piederošus nekustamos īpašumus, saistībā ar šiem nekustamajiem īpašumiem veiktos darījumus, kā arī nenorādīja ģimenes loceklei izsniegtā aizdevuma daļu un citus darījumus ar fiziskajām personām.

LETA jau ziņoja, ka KNAB izmeklētajā Bartaševiča krimināllietā divām personām piemēroti drošības līdzekļi - aizliegums izbraukt no valsts un aizliegums tikties ar noteiktām personām.

KNAB īstenoja kriminālprocesuālās darbības, tostarp kratīšanas un pratināšanas, Rēzeknes pašvaldībā.

KNAB kriminālprocesu sāka pagājušā gada 20.decembrī.

Krimināllikums par tādu neizpaužamu ziņu, kas nav konfidenciāla, slepena vai sevišķi slepena informācija, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, paredz brīvības atņemšanu līdz vienam gadam, probācijas uzraudzību vai sabiedrisko darbu, vai naudas sodu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas