Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesai nodota vēl viena lieta par OIK izkrāpšanu

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors tiesai nodevis vēl vienu krimināllietu par svešas mantas iegūšanu, izmantojot cietušā uzticēšanos un krāpšanu lielā apmērā, ar viltu iegūstot tiesības nodot elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros lielā apmērā, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā.

Kā norādīts lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai, fiziska persona, kura darbojās kā attiecīgā uzņēmuma valdes loceklis, iesniedza iesniegumu Ekonomikas ministrijā par tiesību piešķiršanu pārdot koģenerācijas procesā saražoto elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros, par kuru ministrijā pieņēma apstiprinošu lēmumu. Tika noslēgts līgums par elektroenerģijas iepirkumu, kura noteikumus apsūdzētais pārkāpa attiecībā uz to, ka iepērk tikai koģenerācijā saražotās elektroenerģijas pārpalikumu.

Pavisam laika posmā no 2013. līdz 2019.gadam apsūdzētais, apsūdzības ieskatā, izkrāpis naudas līdzekļus lielā apmērā, tas ir, vairāk nekā 2 544 781 eiro.

Apsūdzētais saukts pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 177.panta trešās daļas, proti, par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Krimināllikumā paredzēts, ka par šādu noziegumu tiesa var piespriest līdz desmit gadiem ilgu cietumsodu. 

Vienlaicīgi prokurors tiesai nodevis procesu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanu juridiskajai personai.

Lieta nodota izskatīšanai Zemgales rajona tiesai.

Aģentūra LETA arhīvs liecina, ka pēdējos mēnešos tiesai nodotas vairākas krimināllietas par obligātā iepirkuma komponentes (OIK) izkrāpšanas mēģinājumiem. 

Savukārt Valsts policija (VP) patlaban izmeklē septiņus kriminālprocesus par iespējamām nelikumībām ar OIK, aģentūrai LETA pastāstīja VP preses pārstāve Ilze Jurēvica.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka satraukties par "OIK izkrāpšanu" ir tas pats, kas satraukties par netikumības izpausmēm bordelī.
edvins
e
Vajadzētu ne tikai nodot lietas tiesai, bet arī notiesāt, sodīt un tiesas spriedumu ar visiem vārdiem, uzvārdiem publiskot masu saziņas līdzekļos. Tas būtu padarīts darbs, par ko tiek maksāta mūsu nodokļu maksātāju nauda.
Tenis
T
Kapec lidz sodienai nav likvidets OIK ar kura shemam tiek apzagti Latvijas iedzivotaji un izlaupita Latvijas valsts?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas