Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Tiesībsargs neatsauksies Mozaīkas aicinājumam piedalīties praidā

Uz vēl vienu aicinājumu piedalīties geju un lesbiešu pasākumā praids, Tiesībsargs atbild noraidoši. Viņš izlēmis 2. jūnija pasākumos nepiedalīties un neinformēt par cilvēktiesībām un diskrimināciju pasākuma dalībniekus. Geju un lesbiešu apvienība Mozaīka to raksturo kā Tiesībsarga izvairīšanos no sabiedrībai nepatīkamu jautājumu risināšanas. Bet Cilvēktiesību centrs uzskata, ka tiesībsargam trūkst drosmes, vēsta Latvijas Radio.

Jau vairāk nekā pirms mēneša Tiesībsargs Juris Jansons atklājis, ka geju un lesbiešu pasākumā, kas reizi trijos gados notiek Latvijā, nepiedalīsies. Tomēr maija sākumā biedrība Mozaīka viņu vēlreiz aicināja informēt sabiedrību par diskriminācijas apkarošanu un cilvēktiesībām, problēmām, ar kurām sastopas viendzimuma pāru ģimenes. Jansons vēlreiz šo aicinājumu noraidījis.

Jansons norāda, ka geji un lesbietes sabiedrībā nav diskriminētākā grupa. Vēl aktīvāk jāaizstāv ir jaunās māmiņas, bērni, cilvēki aprūpes centros un pensionāri. Mozaīkas valdes locekle Evita Goša gan vērtē, ka Tiesībsargs izvairās no diskutablu jautājumu risināšanas, izpatīkot sabiedrības viedoklim.

40 % cilvēku uzskata, ka iedzīvotājiem jāsakaras ar diskrimināciju, kas saistīta ar seksuālo orientāciju, arī pēdējās nedēļās pieturvietās izlikti Eiropas Komisijas veidoti plakāti, kas norāda gan uz šo, gan, piemēram, vecuma diskrimināciju. Kā norāda Cilvēktiesību centra direktore Anhelita Kamenska, tad teju puse no iedzīvotājiem, kas saskārušies ar diskrimināciju, kas saistīta tieši ar seksuālo orientāciju, vērstos pie Tiesībsarga.

Tiesībsargs arī šogad risinājis jautājumus par viendzimuma un nelaulātu pāru tiesisko regulējumu. Juris Jansons norāda, ka pagaidām valdības un parlamenta līmenī tam nav atsaucības un rosina diskusiju rīkot tieši šajā līmenī. "Mozaīka" gan norāda, lai gan izmaiņas pieņemt vajadzētu, tās neko būtiski nerisina.

Draudzības dienas jeb Baltijas praids, kas notiek katru gadu kādā no Baltijas valstīm, šogad notiks Rīgā no 30. maija līdz 2. jūnijam. Pēdējā dienā būs arī gājiens par vienlīdzību, kas noslēgsies Vērmanes dārzā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas