Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

TIEŠRAIDE: LNSO koncerts Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs

Portāls Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina šodien, 11. septembrī, no plkst. 19.00 tiešraidē vērot Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertu Čaikovskis, Grīgs un Rahmaņinovs.

Koncerta solists ir pianists Vestards Šimkus, diriģents – Ainārs Rubiķis, tā programmā: Pētera Čaikovska Negaiss, Edvarda Grīga klavierkoncerts un Sergeja Rahmaņinova Otrā simfonija.

Kaut radīta svētlaimīgi mierīgā gaisotnē, kā to atceras pats komponists, Čaikovska mūzika ataino šekspīrisku kaislību vētru, kas krievu romantiķim bija īpaši tuva. Tāpat viņš sajūsmināti izteicies par norvēģu kolēģi Grīgu, kura klavierkoncertā apvienojas grandiozs plašums, cildenums, melodiskums, vienkāršība un pāri plūstoša enerģija. Bet Rahmaņinovs, atkal atgriežoties pie simfonijas žanra, radījis absolūta skaistuma paraugu uz 20. gadsimta traģiskās robežas.

Tik bagātīgu simfoniskā romantisma devu sagatavojis Rubiķis, kurš jau iejuties Berlīnes Komiskās operas muzikālā vadītāja ādā, tomēr atradis laiku dāvāt muzikālu piedzīvojumu arī Latvijas klausītājiem. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas