Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Timrots vēlas pie savas mājas novietot fotoradara mulāžu

Autožurnālists Pauls Timrots mikroblogu vietnē Twitter aicinājis atsaukties amatniekus, kuri varētu izgatavot labas fotoradaru mulāžas. Ja šāda mulāža vizuāli neatšķirsies no īstajiem fotoradariem, tad, kā portālam Diena.lv sacīja Timrots, tā varētu pamatīgi piebremzēt satiksmi.

Šādu "neīstu" fotoradaru P. Timrots vēlas novietot pie savas mājas, kuras apkārtnē daudzi autovadītāji mēdz palielināt braukšanas ātrumu. "Agrāk bija bedres, kuru dēļ piebremzēja, un bija labi. Bet tagad tās bedres ir aiztaisītas un daudzi diezgan braši lido," skaidro Timrots. Viņaprāt, šāds neīsts fotoradars darbotos ļoti audzinoši, turklāt viņš to labprāt aizdoto arī citām mājām.

Ja cilvēkiem būtu nopērkamas šādas fotoradaru mulāžas, norāda Timrots, viņi varētu norādīt, kurās vietās viņiem rūp braukšanas ātrums, "nevis kur kāds jocīgais ir uzlicis, balstoties uz argumentiem, ka tas ir valsts vajadzībām".

Šobrīd Timrots apzinājis aptuveni piecus kandidātus, par kuriem bijušas labas rekomendācijas un kuri būtu ar mieru šādu radaru izgatavot. Samaksa par darbu atkarīga no tā, cik fotoradars būs līdzīgs īstajai iekārtai: "Ja būs pietiekami smuks, tad varētu samaksāt arī pāris simtus. Bet, ja tāds vienkāršs un tikai uz pirmo acu uzmetienu daudz maz līdzīgs, tad kādus 35 latus."

Kopš pārvietojamo fotoradaru darbības sākuma 2011. gada 21. novembrī kopumā vadītājiem sastādīti 52 624 protokoli par kopējo naudas summu 1 015 355 lati, liecina Valsts policijas (VP) 8. maijā apkopotā informācija. Šobrīd iekasēti 475 955 lati, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas