Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Traģēdijas vietā Lietuvas šosejā Jelgavas dome sola gājēju pāreju

Ar mērķi uzlabot satiksmes drošību Lietuvas šosejas posmā, kur 3.maijā iepretim degvielas uzpildes stacijai Lukoil gāja bojā pusaudzis velosipēdists, Jelgavas pašvaldība domā tur izveidot gājēju pāreju, vēsta portāls zz.lv.

Kā Tautsaimniecības komitejas sēdē otrdien deputātiem stāstīja komitejas vadītājs Jelgavas vicemērs Vilis Ļevčenoks, pāreja varētu būt autobusu pieturvietas tuvumā. Pagaidām vēl gan tiekot meklēti labākie risinājumi, tostarp tiek izskatīts variants par ātrumu samazinošu ceļa norāžu izvietošanu pirms gājēju pārejas. Deputāts Anatolijs Ļitvinovs ieteica tur uzlikt ātrumvaļņus līdz laikam, kad šoseju rekonstruēs, tomēr V.Ļevčenoks atbildēja, ka tas nav iespējams, jo uz tranzīta ielām tādus ierobežojumus likt aizliegts. Kā vēl vienu no braucēju ātruma mazināšanas variantiem pašvaldība izskata iespēju pārvietot pilsētas robežzīmi tālāk uz Jelgavas novada pusi.

Jāatgādina, ka Satiksmes ministrija akceptējusi Jelgavas ieceri rekonstruēt Lietuvas šoseju posmā no dzelzceļa tilta līdz Miera ielas krustojumam. Iecerētie uzlabojumi gan nesniegsies līdz negadījuma vietai, lai gan tā atrodas pilsētas teritorijā. Saskaņā ar V.Ļevčenoka teikto Lietuvas šoseja sadalīta divos posmos – līdz Miera ielai un tālāk līdz pilsētas robežai. Abus rekonstrukcijai pieteikt nav bijis iespējams, jo posms no krustojuma līdz robežai ietilpst cita autoceļa sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas