Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Traģiskā ugunsnelaimē Salaspilī trīs bojāgājušie; novadam palīdzēs valdība

Ēkā Salaspilī, kurā atrodas vairākas valsts un pašvaldības institūcijas, šonakt izcēlies ugunsgrēks, kurā bojā gājuši trīs cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāvji.

Kā informē VUGD, izsaukums uz ēku Skolas ielā, kurā atrodas gan sociālais centrs, gan dienas centrs personām ar funkcionāliem traucējumiem, gan Valsts policijas iecirknis, saņemts plkst.1.17. Informācija liecināja, ka piecstāvu ēkā bija jūtams sadūmojums un cilvēki netiek ārā.

Kā aģentūrai LETA stāstīja VUGD preses pārstāve Viktorija Gribuste, tad konkrētā māja ir koridora tipa, proti, ir viens garš koridors, kurā ir ieejas istabiņās, bet ir tikai viena kāpņutelpa un izeja, līdz ar ko gadījumā, ja stāva vidū izceļas ugunsgrēks, cilvēki netiek ārā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja lielu sadūmojumu ēkas ceturtajā un piektajā stāvā.

Kopumā tika izglābti 39 cilvēki, no tiem 16 tika nocelti ar autokāpņu palīdzību, četri - ar pacēlāju, bet 19 tika izvesti ar glābšanas masku palīdzību.

Tika atrasti arī trīs bojāgājušie - 31 gadu veca sieviete, 57 un 59 gadus veci vīrieši. Glābšanas darbu laikā traumas guvis arī viens no glābējiem.

Kā norādīja VUGD, pēc pašvaldības sniegtās informācijas, ēkā ikdienā uzturas 65 cilvēki, bet brīvdienās - 45 personas. 

Kopumā notikuma vietā strādāja sešas autocisternas, vienas autokāpnes un viens autopacēlājs. Ugunsgrēks likvidēts plkst.6.57 no rīta.

Cietušie izmitināti viesnīcās un brīvajos Skolas ielas ēkas dzīvokļos, aģentūrai LETA sacīja Salaspils mērs Raimonds Čudars (Vienotība).

Kā norādīja Čudars, šobrīd ir runa par ugunsgrēkā stipri cietušo ēkas ceturto stāvu, kurā dzīvoja apmēram 45 personas. "No šīm 45 personām "DHB" dienesta viesnīcā, viesu namā "Visdari" un Skolas ielas mājas brīvajos dzīvokļos pašvaldība izmitinājusi 18 personas," sacīja mērs un piebilda, ka citas personas nakti pārlaidušas citviet.

"Domājam, ka cilvēku skaits, kam vajadzēs palīdzību ar pagaidu dzīvesvietu šodien un rīt pieaugs," piebilda Čudars. "Laikā, kamēr izdegušajās telpās notiks remontdarbi, cilvēki dzīvos Ogres "Kursu bāzē", un pašvaldība palīdzēs gan ar pārvākšanos, gan ēdināšanu, gan bērnu nogādi uz Salaspils skolām," stāstīja Čudars.

Pēc Čudara teiktā, remontdarbi varētu ilgt vismaz divas nedēļas.

Viņš atklāja, ka šobrīd noorganizēta arī cilvēku ēdināšana, un pirmās brokastis jau esot aizvadītas plkst.11., bet ēkā esošajā sociālajā centrā, kas šodien darbojas, cilvēki var uzzināt par turpmāko rīcību un iespējamo pašvaldības palīdzību, kā arī saņemt psihologa palīdzību.

Viņš arī norādīja, ka ēkā esošās valsts un pašvaldības institūcijas ugunsgrēkā nav skartas un savu darbu turpinās bez izmaiņām.

Komentējot ēkas atbilstību ugunsdrošības prasībām, Čudars sacīja, ka no VUGD pārmetumi neesot saņemti - ēkai ir gan vairākas izejas, gan signalizācija, kas nostrādājusi.

"Šeit ir cits jautājums - signalizācija nostrādāja, bet daudzi uz to nebija reaģējuši," uzsvēra pilsētas galva.

Ugunsgrēkā cietušo nama iedzīvotāju sapulcē Salaspils Sociālā dienesta vadītāja Gunta Gumbina norādīja, ka "šobrīd tiek apkopotas cilvēku vajadzības - no autiņbiksītēm mazuļiem, dzeramā ūdens, zālēm un citām visnepieciešamākajām lietām līdz jautājumam par to, kas būs ar mājdzīvniekiem". Pēc viņas teiktā, tos arī pagaidām varēs izmitināt patversmē. 

Valdība finansiāli palīdzēs Salaspils pašvaldībai šonakt Skolas ielas namā notikušā ugunsgrēka seku novēršanā, aģentūrai LETA tikmēr sacīja labklājības ministrs Jānis Reirs (Vienotība).

"Esmu sazinājies ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un informējis viņu par situāciju pašvaldības īres namā. Vienojāmies, ka valdība sniegs pašvaldībai finansiālu atbalstu, lai ātrāk varētu atjaunot šo dzīvojamo fondu," sacīja ministrs, kurš tobrīd atradās ceļā uz notikuma vietu.

papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija ir sekundārais mērķis šajā operācijā

Par riskiem, ko rada Latvijas ieraušana FDD orķestrētajos krievu opozīcijas karos, par sarkanajiem karodziņiem, kas neizlēca, un par to, kā neitralizēt neērto situāciju ar Hodorkovsk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas