Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Trešdienas rītā austrumu rajonos gaidāma atkala, ceļi būs slideni

Saskaņā ar meteoroloģu prognozēm, trešdienas, 19. janvāra, rītā vietām valsts austrumu daļā nokrišņu ietekmē intensīvi veidosies apledojums un ceļi var būt ļoti slideni. Autovadītājiem jārēķinās, ka šādos laika apstākļos ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem ir mazāk efektīva, un, turpinoties nokrišņiem, ceļi var atkārtoti apledot arī pēc apstrādes ar reaģentiem, informē VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC).

LVC aicina autovadītājus trešdienas rītā plānot papildus laiku ceļam, kā arī būt piesardzīgiem pie stūres – izvēlēties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un distanci.

Īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi var izveidoties uz autoceļiem ar grants segumu, kurus ziemā uztur ar piebrauktu sniega kārtu, tie var būt īpaši slideni. Tiem, kas ikdienā pārvietojas pa šādiem autoceļiem, ir jābūt gataviem ziemas braukšanas apstākļiem, un atbilstoši jāaprīko autotransporta līdzekļi, nepieciešamības gadījumā lietojot riepas ar radzēm. LVC aicina izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu un braukšanas stilu. Ļoti uzmanīgiem šajos laika apstākļos ir jābūt arī gājējiem un velosipēdistiem.

Par slideniem ceļu posmiem, lūzušiem kokiem un citiem sarežģījumiem, kas rodas valsts autoceļu tīklā, LVC aicina informēt, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma kontos sociālās saziņas tīklos Twitter un Facebook un  aplikācijā Waze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas