Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tukišu izglītības ministra biroja vadībā nomainīs bijusī Ušakova padomniece

Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) ar savu biroja vadītāju Annu Kononovu dažkārt patiešām sarunājoties krieviski, to viņš apstiprināja Dienai.

Taču ministrijā darba valoda ir latviešu valoda, kas tiekot lietota vienmēr, kad klāt ir vēl kāds cilvēks. Krievu valodas izmantošana ikdienas saziņā bija viens no faktiem, ar ko savu aiziešanu no ministra sabiedrisko attiecību padomnieka amata pamatoja Reinis Tukišs. Viņš vēl neatklāja, ar ko varētu nodarboties turpmāk. Par padomnieka atlūgumu ministrs V. Dombrovskis, kurš amatā stājās maija sākumā, plašākus komentārus nevēlējās sniegt.

Taču viss liecina, ka saziņas valoda ministrijā nav galvenais iemesls padomnieka nodomam mainīt darbu. Neoficiāli avoti norāda, ka pretrunas izraisījusi ietekmes pārdale - tās pilnvaras, kas iepriekšējā ministra Roberta Ķīļa (RP) laikā bija R. Tukišam, tagad ir ieguvusi A. Kononova. Ministra R. Ķīļa biroja vadītāja Nellija Titova savukārt ir ministra padomniece. Jāatgādina, ka R. Ķīlis bieži slimoja un ministrijā labu laiku nebija arī valsts sekretāra, tāpēc R. Tukiša pienākumos bijis plašs jautājumu loks. Sabiedriskās attiecības ir tā joma, kurā spēcīga jūtas arī jaunā biroja vadītāja A. Kononova. Ceturtdien - nākamajā dienā pēc paziņojuma par amata atstāšanu - R. Tukišs Dienai atzina, ka viņš nejuties šajā darbā iesaistīts, jo biroja darbinieku sanāksmes nav notikušas un nekāda informācija pārējiem padomniekiem neesot bijusi pieejama.

A. Kononova iepriekš bija Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) sabiedrisko attiecību padomniece. 

Visu rakstu lasiet 7.jūnija laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas