Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Turpinoties aukstajam laikam, Rīgas naktspatversmes strādā diennakts režīmā

Turpinoties aukstajam laikam, Rīgas naktspatversmes jau piekto dienu darbojas diennakts režīmā. Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem trešdienas rītā gaisa temperatūra Rīgā sasniedza mīnus 10 grādus. Pagājušajā naktī visās naktspatversmēs kopā uzturējušies 902 cilvēki, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Visvairāk pilsētas patversmes bija apmeklētas sestdien, 12.janvārī, kad tika reģistrēts 921 klients. Vidējais skaits visās naktspatversmēs no gada sākumā ir 894 cilvēki, kas ir par 12% vairāk nekā pērn (798 cilvēki).Visās patversmēs kopā nodrošinātas 957 vietas. Janvāra 15 dienās cilvēki izmantojuši patversmes pakalpojumus 13 413 reizes.

No gada sākuma Rīgas patversmes Mobilā brigāde, apsekojot vietas, kur pulcējas cilvēki bez noteiktas dzīvesvietas, uz patversmēm atveda 12 cilvēkus, vēl 33 tika sniegta palīdzība un konsultācijas, kā arī saņemti 14 zvani par cilvēkiem, kas atrodas nepiemērotos apstākļos. Savukārt Rīgas Pašvaldības policija uz patversmēm atvedusi 194 cilvēkus. 

Atgādinām, ka saskaņā ar Rīgas domes rīcības plānu par palīdzības sniegšanu bezpajumtniekiem nelabvēlīgos laika apstākļos, līdz 1. martam naktspatversmes darbojas no plkst. 17.00 līdz 9.00. Ja nakts gaisa temperatūra būs zemāka par mīnus 10 grādiem, naktspatversmes darbosies visu diennakti. 

Rīgā joprojām darbojas 7 nakts patversmes, kuras līdzfinansē Rīgas dome:

Nakts patversmes vīriešiem un sievietēm:
•SIA „V.E.L.G.” nakts patversme (Kurzemes rajonā, Bolderājā, Esplanādes ielā 1);
•Biedrības „Latvijas Sarkanais Krusts” nakts patversme (Latgales priekšpilsētā Gaiziņa ielā 7).
Nakts patversmes sievietēm:
•Rīgas patversmes sieviešu nodaļa (Latgales priekšpilsētā Bārddziņu ielā 2);
•„PINS” nakts patversme (Ziemeļu rajonā Tvaika ielā 2, korpuss 12).
Nakts patversmes vīriešiem:
•Rīgas patversmes vīriešu nodaļa (Latgales priekšpilsētā Maskavas ielā 208);
•Nakts patversme „Zilais Krusts” (Latgales priekšpilsētā Maskavas ielā 336);

•SIA „V.E.L.G.” naktspatversme (Zemgales priekšpilsētā Kartupeļu ielā 8). 

Dienas centrs bezpajumtniekiem (Katoļu ielā 57) darbojas katru dienu, arī svētku dienās, no plkst. 9.00 līdz 17.00. Janvāra 15 dienās centru apmeklējuši 2290 cilvēku. Dienas centrā iespējams saņemt sociālā darba speciālistu un psihologa pakalpojumus; izglītojošas, prasmju apguves, fizisko spēju attīstības, darba iemaņu apguves un sociālās rehabilitācijas, atbalsta un pašpalīdzības grupu nodarbības; ģimenes ārsta pakalpojumus primārās veselības aprūpes līmenī; dušas pakalpojumus; dezinfekcijas pakalpojumus; veļas mazgāšanas pakalpojumus.  

Ja iedzīvotāju redzeslokā nonāk persona, kura uzturas dzīvošanai nepiemērotos apstākļos, t.i., uz ielas, dārza būdās, šķūnīšos, pamestās ēkās vai citās vietās, lūdzam informēt Rīgas patversmes Mobilo brigādi ielu sociālajam darbam ar bezpajumtniekiem darba dienās no plkst. 9.00 līdz 17.00 pa tālruni 27023550. Līdz ar aukstā laika iestāšanos Mobilās brigādes darba laiks: pirmdienās, trešdienā un piektdienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00., otrdienās, ceturtdienās no plkst. 11.00 līdz plkst. 19.00., kā arī sestdienās no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00. Ārpus Mobilās brigādes darba laika un brīvdienās lūgums iedzīvotājiem zvanīt pa ārkārtas situāciju tālruni 112, policijai pa tālruni 110 vai neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam pa tālruni 113. 

Iedzīvotāji tiek arī lūgti Rīgas patversmē (Maskavas ielā 208) un Dienas centrā (Katoļu ielā 57) ziedot ziemai atbilstošu apģērbu, apavus, segas. Ziedotajām lietām jābūt tīrām un lietošanas kārtībā! 

Rīgā darbojas 5 zupas virtuves, Rīgas dome līdzfinansē 1100 porcijas dienā, piecas reizes nedēļā:

•Āgenskalna tirgus rajonā skvērā starp Mazo Nometņu ielu un Zeļļu ielu zupas virtuve strādā darba dienās no 12.00-13.00.
• Hospitāļu ielā 55 zupas virtuve strādā darba dienās no plkst.9.00-11.00.
•Kr. Barona iela 56 zupas virtuve strādā katru dienu, izņemot svētdienas no plkst.9.00-11.00.
• Kr. Barona iela 126 zupas virtuve strādā katru dienu no plkst.12.00-13.00.

•Dienas centrā bezpajumtniekiem un maznodrošinātajiem (Katoļu ielā 57) zupas virtuve strādā katru darba dienu no plkst.13.00-15.00 (pusdienas saņem tie klienti, kuri piedalās Dienas centra nodarbībās, un veic līdzdarbības pienākumus). 

Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas