Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Turpmāk ieroču kvalifikācijas pārbaudījumus organizēs Valsts policija

Otrdien Ministru kabinets (MK) pieņēma noteikumu projektu "Šaujamieroča vai lielas enerģijas pneimatiskā ieroča kvalifikācijas pārbaudījuma pieņemšanas kārtība", kas paredz, ka turpmāk personām, kuras pirmreizēji vēlēsies iegādāties šaujamieroci vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci, kvalifikācijas pārbaudījumus organizēs Valsts policija (VP).

MK pieņēma arī noteikumu projektu "Grozījums Ministru kabineta 2007.gada 13.novembra noteikumos Nr.774 "Noteikumi par Valsts policijas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi", kas paredz, ka VP sniegto maksas pakalpojumu cenrādis tiks papildināts ar VP sniedzamajiem maksas pakalpojumiem saistībā ar ieroču kvalifikācijas pārbaudījumu organizēšanu, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Līdz šim ieroču kvalifikācijas pārbaudījumus organizēja Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centrs. Kvalifikācijas pārbaudījuma norises vieta, pakalpojuma maksa un būtība nav mainījusies. Personai, kura vēlas kārtot kvalifikācijas pārbaudījumu saskaņā ar VP sniegto maksas pakalpojumu cenrādi, tāpat kā līdz šim pirms pārbaudījuma kārtošanas jāsamaksā 48 lati, bet atkārtota pārbaudījuma gadījumā - 29,08 lati. Pārbaudījums kārtojams valsts valodā un mutvārdos. Personai, kura to nokārtojusi, komisija izsniedz apliecību.

Eksāmenu komisija savu darbību varēs uzsākt tikai tad, kad būs stājušies spēkā noteikumi "Grozījums Ministru kabineta 2007.gada 13.novembra noteikumos Nr.774 "Noteikumi par Valsts policijas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi"".

Atbilstoši VP sniegtajai informācijai šaujamieroci vai lielas enerģijas pneimatisko ieroci iegādāties vēlas aptuveni 300 personu gadā. 2010. gadā tika izsniegtas 334 apliecības, savukārt 2011.gadā - 265 apliecības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas