Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Daudzi veldzi meklē pie ūdens. Līdzīga situācija, kad veikalos izpirkti ventilatori, Latvijā piedzīvota arī 2010. gadā

Tveicīgajā laikā lielveikalos ventilatoru deficīts

Latvijas veikalu tīkli šogad nav gatavi tik lielam un ilgstošam karstumam. Šajās dienās tajos izpirkti pēdējie klasiskie ventilatori, un pircēji tos veikalu plauktos vairs nevar atrast, pirmdien vēstīja telekanāls LNT.

Veikalu tīklā Cenu klubs klasiskie ventilatori sestdien vēl bija pieejami, bet tā arī bija pēdējā diena, kad tie tur redzēti.  "Tuvākā laikā varbūt, ka nebūs. Nezinām par pasūtījumiem neko," telekanālam stāstīja pārdevēja.

Arī veikalu tīkla Depo darbinieki atzina, ka ventilatoru plauktos vairs nav un kādu laiku nebūs arī. "Neviens jums tādu informāciju, [kad ventilatori būs pieejami], nevarēs pateikt. Noteikti iepirkti ir, bet, kad atnāks, grūti teikt," stāstīja pārdevēja.

Ja ventilatori ir pasūtīti, tos, iespējams, var nākties gaidīt nedēļām ilgi. Dažus tirgotājus tas var mudināt jaunus pasūtījumu vairs neveikt vispār, jo tad, kad tie tiktu piegādāti, šī prece pircējiem vairs nebūtu nepieciešama.

Veikalu tīklā Maxima arī gandrīz visos veikalos ventilatori izpirkti rekordīsā laikā. Pēdējie no veikalu plauktiem pazuduši svētdien, bet papildus tos šogad nav plānots iegādāties. "Diemžēl pašlaik lielākajā daļā mūsu veikalu ventilatori izpirkti. Tā kā sezonālās preces vasarai tiek plānotas laikus, pat sešus līdz astoņus mēnešus pirms iestājas sezona, tad ir grūti prognozēt, cik ilgi vasara būs tik karsta. Līdz ar to nav vairs īsti jēgas pasūtīt preces, nezinot to, vai varam rēķināties, ka šī prece tiks izpārdota," stāsta Maxima pārstāve Liene Dupate-Ugule.

Pēc Maxima pārstāves teiktā, pasūtot ventilatorus, piemēram, Ķīnā vai citās Austrumu valstīs, to nonākšana līdz Latvijai prasa vismaz mēnesi.

Ventilatorus varētu iepirkt Eiropā, bet arī tur lielā karstuma dēļ tie kļuvuši par deficīta preci.

Ventilatoru faktiski nav arī veikalu tīklā Rimi, K Senukai, Elkor. Interneta veikalu piedāvājumos var redzēt, ka pirmdien iegādātu gaisa dzesētāju piegāde tiek solīta ātrākais 9. augustā, tomēr arī šeit jāņem vērā, ka nav pilnīgu garantiju, ka piegāde notiks laikā.

Līdzīgu situāciju, kad jūlija vidū Latvijā bija izpirkti visi ventilatori, Latvijas tirdzniecības nozare piedzīvoja 2010. gadā, kad valsti arī bija piemeklējis ilgstošs karstums. Centrālās statistikas pārvaldes dati liecina, ka Latvijā šogad piecos mēnešos ievesti kopumā 95 320 galda, sienas, grīdas, griestu, jumta vai loga ventilatori, kuru elektromotora jauda nepārsniedz 125 vatus. Visvairāk jeb 64 255 ventilatori ievesti no Polijas, vēl 23 474 importēti no Spānijas un 6151 - no Lietuvas.

 

Top komentāri

TrollisJT
T
reizē ar ārā metamiem veciem kompjūteru procesoriem tiek izmesti arī ļoti feini mazi, klusi dzesēšanas ventilatoriņi. Tehniskie veči - mudīgi skrūvējiet tos ārā no šrotu kompjiem un pārdodiet sakarsušajiem pilsoņiem un pastāvīgajiem iedzīvotājiem! Nopietni!
Lienei Dupā
L
Lienei Dupā.Tas nu gan ir biku perversi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas