Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ūdens līmenis turpina palielināties Lielupē un Ogres upes lejtecē

Lai gan vietām Latvijas upēs novērota ledus iešana, tomēr aizvadītajā diennaktī ūdens līmenis palielinājies Lielupē un Ogres upē, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidrologi.

Ledus iešana pirmdien sākusies pie Daugavpils, kā arī Lielupē pie Jelgavas, lai gan tas situāciju nav mainījis un ūdens līmenis minētajā upē palielinājies par 47 centimetriem, bet Ogres upes lejtecē tas palielinājies par 68 centimetriem, tādējādi krietni pārsniedzot kritisko robežu.

Ogres novada domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs otrdienas rītā intervijā Latvijas Radio stāstīja, ka šogad Ogres upe uzvedoties īpatnēji, tāpēc nevarot būt pārliecināti, ka viss paiešot mierīgi. Pagaidām situācija tiekot kontrolēta, visi iedzīvotāji ir informēti, lai gan atsevišķos upes posmos kritiskā robeža nav pārsniegta.

"Pieļauju, ka kritiskā robeža Ogres upē sasniegs 18.aprīlī vai 20.aprīlī, bet tai mēs esam gatavi un atbildīgie dienesti arī strādājot pastiprinātā režīmā," sacīja Bartkevičs.

Jau ziņots, ka pirmdien Ogres pilsētas teritorijā pali pagaidām vēl nebija sākušies, taču atbildīgie dienesti ir gatavi reaģēt ūdens līmeņa paaugstināšanās gadījumā, pastāstīja Ogres novada domes sabiedrisko attiecību speciālists Nikolajs Sapožņikovs.

Sapožņikovs norādīja, ka ūdens līmenis uz brīdi pacēlies virs kritiskās robežas Lielpēču apkaimē, kur atrodas hidroloģisko novērojumu stacija. Ogres upes ūdens appludinājis vienu pirtiņu, taču drīz vien līmenis atkal nedaudz nokrities, jo pa nakti bijis sals.

Pagaidām upes augštecē ledus iešana vēl nav sākusies, tāpēc kritiski ledus sastrēgumi upē vēl neveidojas un situācija ir mierīga, tomēr atbildīgie dienesti ir gatavi ārkārtas situācijai, kas iestāsies, kad sasalušie ledus krāvumi sāks kustību lejup pa upi un sasniegs vietu Ogres pilsētā, kur sestdien tika spridzināts ledus.

Savukārt ūdens līmenis Lielupē Jelgavā vakar bija cēlies par 23 centimetriem un pa dienas vidu sasniedzis 229 centimetru atzīmi virs jūras līmeņa Baltijas augstuma sistēmā (BS). Lielupē starp tiltiem tika novērota reta ledus iešana, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pilsētas pašvaldībā.

Pēdējās stundas laikā Lielupes ūdens līmenis Staļģenē krities par vienu centimetru.

Applūduši un satiksmei slēgti Putnu iela, Būriņu ceļš pie Sniedzes ielas, Būriņu ceļa posms no Sniega ielas līdz Būriņu tiltam, Malkas ceļa posms no Žagaru ceļa līdz Malkas tiltam, Vītolu ceļš, Sniega iela, Bāra ceļš no tilta līdz 10.mājai, Kārniņu ceļš posmā no Lediņu ceļa līdz Vircavas tiltam, Romas iela posmā no 72.mājas līdz pilsētas robežai, 6.līnijas un Bumbieru ceļa krustojums. Uzvaras ielā, Ozolpilī, Upes ielā ūdens sasniedzis ceļa malu.

Ledus sastrēgumi Platones upē veidojas pie Strautnieku tilta, Svētes upē - pie Baložu tilta. Filozofu un Rūpniecības ielas krustojumā caurtekas nosprostotas ar maisiem.

Jau ziņots, ka Jelgavas novada Līvbērzes pagastā evakuēti kāda mājokļa iedzīvotāji - seši cilvēki ar diviem suņiem un kaķi, savukārt Platones pagastā palīdzēts ar laivu bērnus nogādāt uz skolu un mājup.

(ziņa papildināta ar 3.,4 rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas