Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ugunsgrēkā dārza mājiņā gājis bojā cilvēks

Pirmdienas vakarā Rīgā, blakus Rumbulas lidlaukam, ugunsgrēkā dārza mājiņā gājis bojā vīrietis.

Dienai pavēstīja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, izsaukums saņems plkst. 20.17. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dārza mājiņa 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, kura personība tiek noskaidrota.

Sākoties aukstajam laikam, VUGD arvien biežāk izbrauc uz ugunsgrēkiem dārza mājiņās. Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji dzēsuši sešas degošas dārza mājiņas. 

Kā norāda VUGD, šādiem ugunsgrēkiem visbiežāk ir divi iemesli. Pirmkārt, kad ārā kļūst auksti, bezpajumtnieki meklē vietu, kur patverties, un pamestās vai rudens laikā neapdzīvotās dārza mājiņas tam ir piemērotas. Lai sasildītos, bezpajumtnieki izmanto dažādas sildierīces, bieži vien paštaisītas, un pat kurina telpā ugunskuru. 
Neuzmanīga rīcība ar atklātu uguni vai nedrošu sildierīču lietošana visbiežāk izraisa ugunsgrēkus, kas daudzos gadījumos beidzas ar traģiskām sekām, jo bieži tiek lietots arī alkohols. Tā ietekmē netiek ievēroti drošības noteikumi un arī netiek laicīgi pamanīta ugunsgrēka izcelšanās. Otrkārt, arvien biežāk cilvēki arī rudenī vēl turpina dzīvot dārza mājiņās. Bet, tā kā ārā ir auksti, tiek izmantotas dažādas savu laiku jau nokalpojušas vai paštaisītas sildierīces, kuras rada īssavienojumu vai aizdegšanos, kā rezultātā izceļas ugunsgrēki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas