Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ugunsgrēkā deviņstāvu namā Ventspilī izglābti seši cilvēki

Ugunsgrēkā daudzstāvu namā Ventspilī ceturtdienas vakarā izglābti seši cilvēki, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) .

Ceturtdien plkst.20.03 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies daudzstāvu namā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deviņstāvu mājas dzīvoklī ar atklātu liesmu deg dīvāns un sadzīves mantas 10 kvadrātmetru platībā, kā rezultātā izveidojies spēcīgs sadūmojums. No ēkas tika evakuēti 19 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji ar izbīdāmo kāpņu un autokāpņu palīdzību izglābta kopumā sešus cilvēkus, no kuriem trīs bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.20.54 ugunsgrēks tika likvidēts, kāpņu telpa – izvēdināta, un cilvēki varēja atgriezties mājokļos.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega gulta, siena un griesti, garāža ar sadzīves mantām un vieglā automašīna, atkritumi, sadzīves mantas pagrabā, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, piededzis ēdiens, ielu apgaismojuma lampa.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.oktobra plkst.06.30 līdz 23.oktobra plkst.06.30, VUGD saņēma 43 izsaukumu – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Šo svētdien, 25. oktobrī, Latvijā notiks pāreja uz ziemas laiku, kad pulksteņa rādītāji būs jāpagriež par vienu stundu atpakaļ. "Kad griezīsiet pulksteņa rādītājus, atceries pārbaudīt arī mājoklī uzstādīto dūmu detektoru!" aicina glābēji.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, turklāt privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu! Dūmu detektors ar skaļu skaņas signālu vēstīs par telpās izveidojušos sadūmojumu, lai varētu laikus evakuēties no bīstamās vides un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas