Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

UR saņemti pirmie paziņojumi par patiesā labuma guvējiem

Uzņēmumu reģistrā (UR) saņemti pirmie paziņojumi par patiesā labuma guvējiem komercreģistrā reģistrētās sabiedrībās, portālu Diena.lv informēja UR pārstāve Baiba Vismane.

UR norāda, ka paziņojums par patiesā labuma guvējiem, kas tiek iesniegts UR ir ierobežotas pieejamības informācija, kas ir konfidenciāla. Likumdevējs nav paredzējis UR tiesības sniegt detalizētāku informāciju ne tikai par konkrētām sabiedrībām, bet pat par paša paziņojuma iesniegšanas vai neiesniegšanas faktu.

Likums neļauj UR izpaust arī jebkādas identificējošas ziņas par patieso labuma guvējiem publiskajā telpā. Pienākums, kas UR ir uzticēts ar pēdējiem Komerclikuma grozījumiem - uzkrāt paziņojumus par patieso labuma guvējiem komercreģistrā, lai vajadzības gadījumā tie būtu pieejami tiesībaizsardzības iestādēm, kā arī iestādēm, kas kontrolē nodokļu administrēšanu un publisko iepirkumu. Minētās iestādes ir atbildīgas par paziņojuma saturu uzraudzību, bet UR ir atvēlēta vienīgi datu uzkrāšanas funkcija un nevis paziņojumā ietvertās informācijas pareizības vai pietiekamības kontroliera loma.

Šāda kārtība ir atšķirīga, piemēram, no gada pārskatiem, kurus UR saņem publiskošanai un sabiedrības intereses apmierināšanai, kas iespējams radījusi priekšstatu par UR pienākumu sniegt brīvu pieejamību informācijai par patiesā labuma guvējiem.

Līdz ar to UR klientiem nevajadzētu iesniegt paziņojumam domāto informāciju vienā dokumentā ar komercreģistrā reģistrējamo dokumentu. Proti, paziņojumiem un to pamatojošajiem pierādījumiem jābūt noformētiem atsevišķu dokumentu veidā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas