Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Urbanoviča vadīta organizācija konkursā ar naudas balvām aicina iesniegt alternatīvas NAP

Organizācija Baltijas forums, kuras prezidents ir Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (SC), izsludinājusi konkursu, kurā aicina iesniegt alternatīvas Nacionālās attīstības plānam (NAP) 2014.-2020.gadam, informēja organizācijā.

Organizācija aicina konkursā piedalīties studentus, doktorantus, zinātniekus, augstskolu mācībspēkus un ikvienu valsts iedzīvotāju, kam ir savs viedoklis par to, kādi attīstības virzieni būtu jānosaka kā prioritārie. Stratēģijām un rīcības virzieniem jābūt atbilstošiem mūsdienu globālajai situācijai, kā arī Latvijas sociālajiem un ekonomiskajiem resursiem, uzsver Baltijas forums.

Darba apjoms nevar pārsniegt desmit lapaspuses, un trīs labāko darbu autoriem organizācija sola naudas balvas - pirmās vietas ieguvējam tiks 1000 latu balva, otra labākā darba autors tiks pie 500 latiem, bet trešais labākais darbs saņems 300 latu naudas balvu.

Organizācija sola, ka visus konkursam iesūtītos darbus apkopos un iesniegts Saeimai izskatīšanai Nacionālā attīstības plāna izstrādes un ieviešanas uzraudzības apakškomisijā. Savukārt labākie darbi, iespējams, tiks izdoti atsevišķā krājumā.

Savukārt pēc konkursa noslēguma plānot arī diskusija, kurā ikviens dalībnieki varēs publiski aizstāvēt savu viedokli par NAP alternatīvu.

Darbi konkursā ir jāiesniedz līdz 1.oktobrim, bet labākie darbi tiks nosaukti ne vēlāk kā 20.oktobrī.

Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītājs Mārtiņš Krieviņš norādīja, ka PKC ir gandarīts par katru iniciatīvu, kas ir vērsta uz NAP sākotnējās redakcijas apspriešanu un priekšlikumu radīšanu, lai šo dokumentu padarītu pēc iespējas labāku.

Tomēr viņš vienlaikus rosina arī izmantot tiešsaistes un klātienes kanālus, lai komentētu valdībā atbalstīto NAP sākotnējo NAP redakciju.

Jau ziņots, ka patlaban notiek NAP sabiedriskā apspriešana, kas ilgs līdz 15.septembrim. Pēc tam visi iesniegtie priekšlikumi tiks apkopoti un publicēti. Pēc šīs sabiedriskās apspriešanas daudzviet Latvijā tiks rīkotas apspriešanas sapulces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas