Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Urbanovičs: Kopš augusta ar Range Rover neesmu braucis pat kā pasažieris

No pagājušā gada augusta es šajā mašīnā pat kā pasažieris neesmu braucis, tā portālam Diena.lv uzsvēra Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (SC), kurš saskaņā ar portāla pietiek.com vēstīto regulāri redzēts pārvietojamies ar 80 tūkstošus eiro vērtu Range Rover luksus automašīnu.

Kā liecina portāla pietiek.com rīcībā nonākušie fotoradaru fiksēto ātruma pārkāpumu dati, cilvēks, kurš no pagājušā gada aprīļa līdz septembrim sēdējis pie pelēkā Range Rover ar valsts reģistrācijas numuru CU 7777, regulāri pārkāpis satiksmes noteikumus un nav ievērojis ātruma ierobežojumus -  pat apdzīvotās vietās viņš esot traucies ar 87 km/h. Ļoti bieži pie automašīnas stūres redzēts J.Urbanovičs, vēsta pietiek.com.

Urbanovičs joprojām uzsver, ka ar mašīnu braucis tikai vienu vai divas reizes, turklāt pēdējā reize, kad viņš šo mašīnu izmantojis, bijusi pērnā gada augustā. "No pagājušā gada vasaras, augusta vai septembra, es pat kā pasažieris neesmu braucis. Es to jauno cilvēku esmu vadājis gadiem, kad viņš studēja un kad strādāja, kāpēc lai viņš mani kādreiz nepavestu?" Dienai.lv sacīja Urbanovičs.

Kā ziņots, oficiāli šī vismaz 80 tūkstošus eiro vērtā automašīna pieder 1983. gada 20. maijā dzimušajam Valdim Samušam, dzīvojošam Rēzeknes novada Bērzgales pagasta Bērzgalē, Rītupes ielā 17.

J. Urbanovičs nevēlējās skaidri atbildēt uz pietiek.com uzdoto jautājumu - kuros no gadījumiem, kad šī automašīna fiksēta, rupji pārkāpjot ceļu satiksmes noteikumus, viņš ir bijis pie tās stūres.

Turklāt, ja ticēt J. Urbanovičam, vai nu visus pārkāpumus veicis tieši Samušs, vai arī automašīnas īpašnieks ir ārkārtīgi augstsirdīgs cilvēks. "Nekādas pretenzijas par to, ka, braucot ar viņam piederošo transportlīdzekli es būtu pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu, mans radinieks man nav izteicis un nav arī man pieprasījis samaksāt administratīvo sodu par braukšanas ātruma pārsniegšanu," pietiek.com apgalvoja politiķis.

"Minētais transportlīdzeklis Range Rover ar valsts reģistrācijas numuru CU 7777 pieder manam attālam radiniekam, kuru ilgus gadus esmu vadājis ar man piederošajiem transportlīdzekļiem no Rēzeknes uz Rīgu un atpakaļ, jo mēs abi esam novadnieki un viens otram bieži esam izpalīdzējuši, braucot no mājām Rēzeknē uz galvaspilsētu un atpakaļ.

Atsevišķos gadījumos vienu - divas reizes esmu aizņēmies no mana radinieka viņam piederošo transportlīdzekli tad, kad manā lietošanā esošais transportlīdzeklis ir bijis remontā. Šajos gadījumos esmu izmantojis Jūsu vēstulē minēto transportlīdzekli Range Rover ar valsts reģistrācijas numuru CU 7777. Kā jau minēju, mums abiem ir vienots braukšanas maršruts - Rīga - Rēzekne un Jūsu vēstulē minētie atļautā ātruma pārsniegšanas gadījumi ir fiksēti galvenokārt šajā maršrutā," skaidroja J.Urbanovičs.

Pēc iepriekšējās publikācijas pietiek.com ir saņēmis lasītāju apliecinājumus, kas liek izdarīt secinājumu, ka Saeimas deputāts melojis, apgalvojot, ka automašīnu esot aizņēmies "atsevišķos gadījumos vienu - divas reizes" -  J. Urbanovičs, traucoties pie ar zīmīgu numuru aprīkotā Range Rover stūres, bijis redzams regulāri.

Kā izrādās, uz 1983. gadā dzimušā Valda Samuša vārda nav reģistrēts neviens nekustamais īpašums - uz V. Samuša vārda neviens nekustamais īpašums arī nekad iepriekš nav bijis reģistrēts, līdz ar to nepastāv iespēja, ka viņš auto iegādei vajadzīgo naudu būtu ieguvis, pārdodot kādu nekustamo īpašumu. Spriežot pēc Lursoft datiem, kā savu dzīvesvietu V. Samušs uzrādījis 47 kvadrātmetru dzīvokli Rēzeknes novada Bērzgales pagastā, kas pieder 1954. gadā dzimušajam Vitoldam Samušam.

Kā rāda Lursoft dati, V. Samušam pieder 30% kapitādaļu SIA Irma plus, 90% kapitādaļu SIA Zaļās dzirnavas, 51% kapitāldaļu SIA Latgales attīstības projekti, 33% kapitādaļu SIA RSM būve un 50% kapitāldaļu SIA Balttransnafta. Taču izrādās, ka tikai divi no šiem uzņēmumiem veic kaut cik pamanāmu uzņēmējdarbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas