Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ušakovam atkal atgādina līgumu ar Vienoto Krieviju

Pirms vairāk nekā pieciem gadiem sociāldemokrātiskā partija Saskaņa noslēdza līgumu ar Krievijā valdošo spēku - Vladimira Putina vadīto partiju Vienotā Krievija.

Ik pēc katrām Saeimas vēlēšanām šis līgums tiek minēts kā pirmais šķērslis labējo partiju sadarbībai ar Saskaņu. Šobrīd tā dēļ neizpratni ir radījusi arī Saskaņas līdera, Rīgas mēra Nila Ušakova piedalīšanās Kremļa nošautā liberālās un demokrātiskās opozīcijas līdera Borisa Ņemcova bērēs.

Latvijas Universitātes profesors Jānis Ikstens intervijā Latvijas Radio, norādot uz Krievijā valdošās partijas atbildību par to, kas notiek šajā valstī, Ušakova lēmumu salīdzina ar cinismu vispārākajā pakāpē. Savukārt Ušakovs Latvijas Radio skaidro: "Ja mēs redzam, ka politiķi var nošaut pašā pilsētas centrā, man grūti kaut ko izdarīt savādāk, kā aizbraukt uz bērēm."

Ušakovam esot daudz paziņu ne tikai Krievijā valdošajā partijā, bet arī opozīcijā, un ar šiem cilvēkiem ir labas attiecības. Saskaņas līderim arī esot grūti iedomāties, "kāpēc Krievijas varai būtu nepieciešams nogalināt vienu no redzamākajiem opozicionāriem".

Demokrātisko spēku opozīcijā labi paziņas ir arī otram Saskaņas līderim, Saeimas frakcijas vadītājam Jānim Urbanovičam, kurš arī pazinis Ņemcovu. "Daudzus no šiem politiķiem varu saukt par vairāk nekā labiem paziņām," Dienai sacīja Urbanovičs, kurš ar izpratni vērtē Ušakova lēmumu doties uz Maskavu.

Visu Ināras Egles rakstu Ušakovam atkal atgādina līgumu lasiet otrdienas, 3.marta, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas