Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Ušakovs: LNB ēka izskatās pēc veikala Maxima

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) uzskata, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka (LNB) izskatās "drausmīgi". Viņš to salīdzināja ar lielveikalu tīkla Maxima veikala ēku.

"Kaut kādām nacionālajām bibliotēkām vai citiem stulbiem projektiem mēs netērējam un netērēsim," šādi intervijā Radio101 1. novembrī sacīja N.Ušakovs. Viņš toreiz uzsvēra, ka svarīgāk ir palīdzēt cilvēkiem un naudu tērēt sociālajos pabalstos.

Rīgas mērs Latvijas televīzijas raidījumā 100.pants skaidroja, ka "Latvijā ir vajadzīga jauna bibliotēkas ēka", bet šī vizuāli izskatās "drausmīgi". Viņš gan norādīja, ka, nevis projekts ir "stulbs", bet gan projekta rezultāts - 130 miljonu latu ieguldīšana laikā, kad neesot naudas līdzekļu.

N.Ušakovs arī norādīja, ka par 130 miljoniem latu "pilnībā varētu rekonstruēt citas bibliotēkas" vai izremontēt skolas.

Kā vēstīts, pretējās domās bija bijušās kultūras ministres Sarmīte Ēlerte (Vienotība) un Inguna Rībena (Vienotība). "Nacionālā bibliotēka iespējams nav vajadzīga Nilam Ušakovam, bet tā ir vajadzīga izglītotai un pašapzinīgai Latvijas tautai. Šādi komentāri liecina par inteliģences trūkumu, kā arī par aprobežotām zināšanām par to, ar ko nodarbojas Rīgas dome. Tas ir nacionālā līmeņa projekts, finansēts no valsts līdzekļiem, kas sekmīgi attīstās, būvniecība būs pabeigta pēc gada un tas būs brīnišķīgs notikums visiem Latvijas iedzīvotājiem," sacīja S. Ēlerte.

I. Rībena uzskata, ka N. Ušakova atbilde bijusi vieglprātīga. "Tā ir nobiedruša politiķa vieglprātīga atbilde. Tādam politiķim ar viņa rūdījumu un stāžu diez vai tādas atbildes pieklātos sniegt," pauda I. Rībena.

Kultūras ministre Žanete Jaunzeme-Grende portālam Diena.lv iepriekš norādīja, ka "mēra izteikums, iespējams, bijis nepārdomāts, taču būtiski ir raudzīties uz līdzšinējo un esošo sadarbību".


Top komentāri

Runcis zābakos
R
Krievnacistam Ušakovam katrs latvietības simbols ir "pazemojošs".
gigi
g
Ja tik ļoti nepatik Latvija -- visu gaišu!
Anzo
A
Nu Ušakovs droši vien arī Sidnejas Operas fasādē saskatītu 2 iksu maksimu un Mona Līza šim droši vien atgādinātu bābieti no vietējā obščepita. Nu totāli tups krievs neko vairāk par zoļika vai purčika blokmāju nav redzējis, bet viņam redziet IR viedoklis. Žēl ka Rīgai tik šaurpierains mērs gadījies. Ok, var diskutēt par laiku, kad biblene tiek celta, bet ne jau par pašu bibleni. Turklāt ja kaut ko tādu teiktu tirgus sieva, nu ok, lai saka, var patikt vai var nepatikt, bet nu mēram, pat, ja viņam nepatīk vajadzētu to paturēt pie sevis.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas