Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Uz Jūrmalu!

Cilvēki uz Jūrmalu dodas, lai atpūstos, politiķi - lai taisītu politiku. Varbūt Jaunais vilnis no augstās kultūras viedokļa ir viduvējs un kultūras ministrei Sarmītei Ēlertei pilnīga taisnība. Tomēr festivāla mērķis nekad nav bijis kļūt par lielās mākslas vietu. Jaunais vilnis ir izklaides pasākums.

Tā ir tikšanās vieta bagātiem un ļoti bagātiem krieviem. Cilvēki, kas uz pasākumu ierodas 200 privātajās lidmašīnās, ir nozīmīgi investētāji Eiropā un ASV, kur viņu nauda bez liekiem kompleksiem tiek laipni gaidīta.

Uz Latviju Jaunais vilnis ved potenciālos investorus no Austrumiem, Jūrmalas pilsētai Jaunais vilnis nes naudu - jūrmalniekiem iespēju nopelnīt, paprāvus ienākumus pilsētas budžetā.

Jaunais vilnis veido pozitīvu Latvijas tēlu Austrumos. Politiskajās ziņās Latvijas tēls Krievijā ir vairāk negatīvs nekā pozitīvs, taču viens pats Jaunais vilnis ir nopietns atsvars, kas veido draudzīgas valsts tēlu. Jā, protams, Jaunais vilnis uzsit nostalģiju kopējā mentalitātē tiem, kuriem tāda ir.

Tomēr svarīgi, ka Jaunais vilnis ir viens pasākums, kas vieno ne tikai krieviski runājošās kopienas šeit un tur, tas tuvina krievus un latviešus.

Jaunais vilnis ir rets integrācijas pasākums laikā, kad politika kaimiņus padara par svešiniekiem, bet jaunāko latviešu un jaunāko krievu paaudzi vieno tikai globālās masu kultūras daļa.

Pagājušajā gadā Jaunā viļņa noslēguma koncertu tikai LNT televīzijas kanālā vien vēroja 201 tūkstotis Latvijas iedzīvotāju. Tikai seriāls UgunsGrēks un televīzijas šovs Dziedošās ģimenes ir pulcējis vairāk skatītāju. Nav dzirdēts, ka kultūras ministre būtu komentējusi seriālus un TV šovus, saukājot tos par viduvējiem. Ja pasākums ir viduvējs, kāpēc lai kultūras ministrs pievērstu tam uzmanību?

Brīvā valstī katrs var rīkot pasākumus atbilstoši savai gaumei un kultūras līmenim. Var notikt arī ne pārāk nopietni un pavisam nenopietni pasākumi. Un kūrorta pilsētā var parādīties Slavas aleja gan Vinnijam Pūkam, gan Harijam Poteram, gan Jaunā viļņa superzvaigznēm. Jaunajā vilnī politikas ir ne vairāk un ne mazāk kā MTV kanālā. Uztver-sim izklaides pasākumu vieglāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas