Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Uz robežas ar interešu konfliktu

Andra Ozola jau 11 gadus vadītā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) atrodas Ekonomikas ministrijas pakļautībā. Apstiprinot jauno valdību, pašreizējo ekonomikas ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP) amatā nomainītu Ozola sieva Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kurai būs jāiespringst, lai neiekļūtu interešu konfliktā, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Interešu konflikta riski pastāv, bet no tiem topošajai ekonomikas ministrei būs jāizvairās. Likums šādā situācijā paredz īpašu uzmanību, tomēr pārkāpumu tajā neuzrāda.

Lai izvairītos no neobjektivitātes riskiem, topošās un arī pašreizējās valdības vadītāja Laimdota Straujuma (Vienotība) pieļāva, ka lēmumus attiecībā uz LIAA vadītāju varētu pieņemt viņa. Šāda vienošanās bija viens no galvenajiem priekšnosacījumiem, lai Reizniecei-Ozolai atvēlētu šo posteni. Vēlāk gan neoficiāli izskanēja runas, ka pilnībā varētu tikt mainīta LIAA pakļautības iestāde, tomēr tās izrādījās tikai baumas.

Ozols Dienai uzsver, ka pārraudzība mainīta netiks un LIAA nekādas administratīvas izmaiņas nenotikšot. "Tad, kad būs jāpieņem lēmumi par mani, kas parasti ir reizi četros gados, risks par interešu konfliktu varētu parādīties. Ņemot vērā šo situāciju, lēmums par manu pilnvaru turpināšanu būs jāpieņem premjerei," skaidro Ozols un piebilst, "varētu pārmest, ja sieva mani būtu iekārtojusi darbā, bet es taču jau 11 gadus esmu LIAA vadītājs. Turklāt pēdējie līgumi par manām pilnvarām ir noslēgti nesen - Vjačeslava Dombrovska laikā. Šiem pārmetumiem nav loģikas."

Pati Reizniece-Ozola Dienai uzsver, ka ar premjerministri tiešām ir panākta vienošanās par to, ka Straujuma pieņems visus lēmumus, kas attiecas uz jaunās ministres vīru. Uz jautājumu, vai nepastāv risks, ka tiks pieņemti pašai LIAA draudzīgāki lēmumi, viņa norāda: "Ja es redzēšu, ka šāds risks pastāv, tad maksimāli no tā izvairīšos, un domāju, ka darba gaitā labākie risinājumi tiks atrasti." 

Visu Aļonas Zanderes rakstu Uz robežas ar interešu konfliktu lasiet piektdienas, 31.oktobra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas