Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Uz valūtas maiņas punktiem no Rīgas Namu kases aizplūduši 4,8 miljoni latu

Pašvaldības uzņēmuma Rīgas nami (RN) vadītājs Kārlis Kavacs valūtas maiņas uzņēmēja Ivara Ciskas biznesā iepludinājis daudz vairāk, nekā līdz šim uzskatīts, jeb 4,8 miljonus latu, svētdien ziņots TV3 raidījumā Nekā Personīga.

RN un I.Ciskas biznesam bijuši trīs aizdevuma līgumi. Divi 2010.gada septembrī un 2011.gada aprīlī slēgti ar SIA Viesis, bet trešais 2011.gada maijā ar SIA Zeus. Trīs ar pusi miljoni nonākuši atpakaļ pašvaldībā, bet pārējo naudu - 1,2 miljonus - Zeus neesot varējis atdot, jo tai arestu pēc bijušo biznesa partneru lūguma uzlikusi Rīgas apgabaltiesa.

RN divos gada pārskatos šī naudas kustība, lai arī slēpti, tomēr ir uzrādīta. Trīs gadu laikā neviena Rīgas domes atbildīgā amatpersona to nav pamanījusi. RN kapitāla daļu turētājs Andris Ameriks gada pārskatus ar savu parakstu ir akceptējis, vēstīja raidījums.

A.Ameriks visu vainu noveļ uz K.Kavacu, RN revidentiem un domes Īpašuma departamenta juristiem. Vicemērs uzskata, ka likums uzliek viņam pienākumu iepazīties vienīgi ar ierēdņu atzinumiem, nevis ar pašu gada pārskatu, kuru viņš apstiprina.

Vēl K.Kavaca saimniekošanas laikā Rīgas domes Īpašuma departamentā, pašvaldība uz 12 gadiem uzņēmumam Sinerģija iznomāja namu Ernesta Birznieka – Upīša ielā 4.

Gadu pēc tam, kad K.Kavacs kļuva par RN valdes priekšsēdētāju, viņš atlaida pašvaldības grāmatvedes un RN grāmatvedību uzticēja tai pašai SIA Sinerģija. Slepenos aizdevuma darījumus veikt bija ļoti ērti, jo šā gada aprīlī šai pašā ēkā Birznieka – Upīša 4 kā Sinerģijas apakšīrnieki ievācās arī valūtas maiņas firmas Zeus īpašnieki I.Ciska un viņa dēls Valters Tučs, kuri bija nodibinājuši jaunu valūtas maiņas apvienību Monex TG, vēstīja Nekā personīga.

Lai atgūtu pašvaldības naudu, A.Ameriks uzdevis vērsties pret K.Kavacu un revidentiem, kas no vicemēra esot slēpuši valūtas darījumus. Tiesā nav domes prasības ne pret SIA Zeus, ne pret tā īpašnieku I.Cisku, kurš turpina saimniekot jaunajā valūtas firmā. Nav lauzts arī līgums ar SIA Sinerģija un šī firma turpina apsaimniekot RN grāmatvedību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas