Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Uzņēmums Biļešu paradīze paziņo, ka notiek mērķtiecīgs uzbrukums tā mājaslapai

Sestdienas vakarā uzņēmums Biļešu paradīze paziņojis, ka notiek mērķtiecīgs uzbrukums tā mājaslapai.

Biļešu paradīzes Facebook lapā publicēts paziņojums: "Šobrīd ir apgrūtināta lapas darbība - notiek mērķtiecīgs ārējs uzbrukums. Strādājam pie tā, lai to novērstu."

Aģentūra LETA novēroja, ka piekļūt Biļešu paradīzes mājaslapai patlaban nav iespējams no viedierīces, kura nav "izstāvējusi rindu" Dziesmu un deju svētku biļešu iegādei. Savukārt no datora, ar kuru jau iepriekš ir sagaidīta sava kārtu biļešu iegādei virtuālajā rindā, Biļešu paradīzes mājaslapa darbojas un to var arī atkārtoti pārlādēt.

Biļešu paradīzes līdzīpašnieks un vadītājs Ēriks Naļivaiko aģentūrai LETA pastāstīja, ka par uzbrukumu mājaslapai uzņēmums ir paziņojis informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijai Cert.lv, kura izmeklēs šo gadījumu. Naļivaiko pagaidām atturējās komentēt, no kurienes un ar kādu mērķi varētu būt veikts šis uzbrukums. Viņš aicināja gaidīt Cert.lv ekspertu slēdzienu.

Biļešu paradīze sola informēt par jaunumiem šajā lietā.

Kā ziņots, sestdien Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās un interneta mājaslapā sākās biļešu tirgošana uz vasarā gaidāmo Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem. Vairākās vietās Rīgā un citviet Latvijā bija izveidojušās garas rindas pēc šīm biļetēm. Pircēji tika apkalpoti lēni, un arī uz biļetes iegādi internetā nācās gaidīt vairākas stundas, turklāt daudzos gadījumos arī pēc ilgās gaidīšanas kāroto biļeti iegādāties neizdevās.

Tomēr līdz sestdienas vakaram bija pilnībā izpārdotas visas biļetes uz lielāko daļu no svētku pasākumiem.

Top komentāri

āksti
ā
Mīlīši, kāds sakars ar cert.lv, ja paradīzes serveri nemaz neatrodas Latvijā?... Jeb Cloudflare tagad ir uz Latvijas datu centriem pārcēlusies?... IP adrese smuki un bez raustīšanās atbild 9 ms, tātad pats serveris ir normāli pieejams... Kāds uzbrukums, pietiek jau ar e-veselības muldēšanu. :)
Navarikovam
N
Šodienas pieredze rāda, ka biļetes vajadzētu tirgot tikai dzīvajā rindā - vienu biļeti katram rindā stāvētājam uz katru pasākumu par vienu eiro gabalā, un tas būtu jādara normālā gadalaikā. Elektroniskai tirdzniecībai LV bizņesotāji nav gatavi ne tehniski, ne juridiski. Uzskatu, ka rīkotājiem un starpniekiem uzvārīties no dalībnieku brīvprātīgajām pūlēm ir klaji neētiski.
Di....sas valsts
D
Ja ir tā, kā Panorāmā teica, ka Biļešu paradīze internetā sāka tirgot pusstundu pirms noteiktā laika, tad šis kantoris pats ir iesaistīts spekulācijā un būtu jāuzsāk kriminālprocess par krāpšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas