Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Vāc parakstus iniciatīvai par Latvijas mežu saglabāšanu

Portālā Manabalss.lv notiek parakstu vākšana iniciatīvai par Latvijas mežu saglabāšanu, portālu Diena.lv informēja Vides aizsardzības kluba biedrs Edmunds Kance.

"Mani ļoti satrauc jau ilgstošā, sistemātiskā un valdības atbalstītā postošā mežsaimniecības politika Latvijas mežos, īpaši AS Latvijas Valsts meži apsaimniekotajās teritorijās, tāpēc jau izsenis portālā manabalss vācu parakstus iniciatīvai Par Latvijas mežu saglabāšanu, skaidro E.Kance. Pašlaik šo iniciatīvu portālā atbalstījuši vairāk nekā 4000 cilvēku.

E.Kance vēlas apturēt masveidīgo meža izciršanu un nepieļaut dabas bagātību izlaupīšanu ne tagad, ne arī nākotnē. Viņš rosina uz desmit gadiem aizliegt jebkādas, izņemot sanitārās, kailcirtes Latvijas mežos. E.Kance uzskata, ka kopējais ciršanas apjoms valsts un pašvaldību mežos jāsamazina četras reizes un samazinājums jāsaglabā vismaz septiņus gadus. Tāpat tiek rosināts ap Rīgu veidot jaunu īpaši aizsargājamu dabas teritoriju - Pierīgas mežus -, kas apvienotu Ādažu mežus no Carnikavas pludmales un poligona Kadagā, Garkalnes mežu ar tajā jau esošo nelielo liegumu, Allažmuižas vēl neaizsargātos mežus un dabas liegumu Lielkangaru purvs.

Vides aizsardzības kluba biedrs oktobra beigās nosūtījis arī elektronisku vēstuli premjeram Valdim Dombrovskim (V), lūdzot saudzēt Latvijas mežus ilgtermiņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas