Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vāc parakstus par ātrāku braukšanas atļaujas atjaunošanu dzērājšoferiem

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana, lai panāktu ātrāku braukšanas atļaujas atjaunošanu autovadītājiem, kuriem tā atņemta par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Kā iniciatīvas pārstāve norādīta Kate Sietinstone. Viņa rosina samazināt soda mēra termiņu autovadītāja apliecības anulēšanai no četriem gadiem uz vienu gadu, ja auto vadīšana notikusi alkohola reibumā līdz 1,5 promilēm.

Iniciatīvā vienlaikus piedāvāts palielināt sodanaudas apmērus, tomēr nezaudējot autovadītāja apliecību uz "nesamērīgi ilgu termiņu", proti, četriem gadiem.

Sietinstones ieskatā, minētais soda mērs šos autovadītājus - sabiedrības locekļus - izslēdz no darba tirgus. Šiem cilvēkiem tas ne tikai rada sadzīves un darba problēmas, bet arī padara šo sabiedrības daļu sociāli nestabilu. Tāpēc, viņasprāt, nevar nesamērīgi liegt iespēju strādāt un maksāt nodokļus un "izslēgt cilvēku no sabiedrības".

Iniciatīvā rosināts izskatīt soda apmēra - autovadītāja apliecības anulēšanas termiņa - samazināšanu, tā vietā proporcionāli palielinot sodanaudas apmērus.

Sietinstones ieskatā, tāpat būtu nepieciešams noteikt, ka gadījumā, ja pārkāpēja amata pienākumi saistīti ar auto vadīšanu, pie tiesas lēmuma pieņemšanas būtu jāpieprasa arī raksturojums no darba devēja.

Šādu izmaiņu rezultātā pārkāpēji tikšot sodīti, bet samērīgi - ar naudas sodu un autovadītāja apliecības anulēšanu līdz vienam gadam, skaidroja iniciatīvas pieteicēja, piebilstot, ka tādējādi cilvēks spēs saprātīgā termiņā atgriezties darba tirgū, oficiāli strādāt, maksāt nodokļus un nodrošināt sevi un ģimeni, nekļūstot atkarīgam no pabalstiem.

Top komentāri

>:-)
&
Kāds pārrijies treknais taukumūlis noķerts? Nopircis bļodlaižu, parakstu vācēju baru ? Šoferi noalgo, "taupīgais" :D
>:-)
&
Kad tāds " nakaitīgs mīļdzērājs" nogalinās kādu,no parakstītāju ģimenes, kādu dziesmu tad dziedāsiet ???
ļuļa
ļ
lūgums kā nākamo ierosināt iniciatīvu atļaut izvarotājiem apmeklēt prieka mājas bez maksas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas