Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vāc parakstus par plastmasas maisiņu aizliegšanu lielveikalos

Sabiedrības iniciatīvu portālā Manabalss.lv sākta parakstu vākšana, lai aizliegtu videi nedraudzīgu maisiņu izmantošanu lielveikalos. Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Raitis Griestiņš. Viņš pauda, - lai gan Latvijas lielveikalos pamazām tiek ieviesta videi draudzīgāku iepirkumu maisiņu izmantošana, joprojām vairākas lielveikalu ķēdes tos neizmanto.

Griestiņa ieskatā, aizliedzot plastmasas maisiņu izmantošanu, kas vidē sadalās tikai pēc vairākiem simtiem gadu, tiks veicināta videi draudzīgu iepakojumu izmantošana, kas ilgtermiņā mazinās negatīvo ietekmi uz dabu.

Iniciatīvā skaidrots, ka plastmasa nesadalās, jo iegūst no neatjaunojamiem dabas resursiem - naftas pārstrādes produktiem. Saules, ūdens un mehāniskās iedarbības rezultātā plastmasa dabā sadalās sīkās daļiņās (mikroplastmasā).

Aizliedzot plastmasas maisiņu izmantošanu, lielveikaliem nebūs citas izvēles, kā izmantot materiālus, kas ir videi draudzīgāki, pārliecināts Griestiņš. Viņaprāt, varētu izmantot, piemēram, biodegradējamos maisus, kas dabā sadalās pilnībā, jo tie 100% sastāv no dabīgām izejvielām.

No 2019. gada ir plānots aizliegt bezmaksas maisiņu izsniegšanu neatkarīgi no to biezuma. Aizliedzot plastmasas maisiņu lietošanu pilnībā, tiks garantēts, ka tiek izmantoti videi draudzīgi iepakojumi, uzskata idejas autors.

Top komentāri

Amazones malkascirtējs
A
Dajoš papīra taru!
Aizkavējusies akcija kā pērnā ziema
A
Varbūt vēl žēlīgi lūgs, lai mēs arī ziedojam šai iniciatīvai, kura ir absolūti lieka, jo par plastmasas maisiņu nelietošanu viss jau ir izlemts pirms laba laika.
Jābūts Stulbiņš
J
Bet kāpēc nepieprasa plastmasu ražotājiem šos maisiņus neražot?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas