Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus

Vaidere: JV darba un pieredzes dēļ EP vēlēšanās bija pelnījusi vairāk mandātu

Partija "Jaunā vienotība" līdzšinējā darba un pieredzes dēļ šajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās bija pelnījusi vairāk mandātu, tādu viedokli aģentūrai LETA pauda EP deputāta kandidāte Inese Vaidere.

Jautāta, kāpēc neizdevās mobilizēt vēlētājus, lai atbalsts partijai būtu lielāks, Vaidere sacīja, ka atbilde uz šo jautājumu ir acīmredzama - par JV izskanēja daudz negatīvas un nepārbaudītas informācijas. Viņa pieļāva, ka daudzi iedzīvotāji, kuri, iespējams, bija svārstīgi saraksta izvēlē, nemaz nepaņēma JV biļetenu par partiju izskanējušās informācijas dēļ.

Taujāta, vai viņai bijušas kādas iebildes pret Centrālās vēlēšanu komisijas darbu un ar Saeimas mandātu deleģēto politisko pārstāvju iespējām laicīgi saņemt informāciju par vēlētāju aktivitāti, EP deputāta kandidāte uzsvēra, ka tā ir normāla kārtība - ja ir paredzēts, ka informācija ir sniedzama noteiktā laikā, tad tā arī tiek saņemta noteiktajā laikā.

"Nedomāju, ka tas kaut ko izšķirtu, ja mēs no atsevišķiem cilvēkiem uzzinātu kaut ko vairāk. Manuprāt, tāda ir kārtība, kāda ir pieņemta un tas neko nemaina," teica Vaidere.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka EP vēlēšanās Latvijā līderos ir partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) un Nacionālā apvienība (NA), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

JV un NA varētu būt ieguvušas pa diviem mandātiem EP, savukārt AS, "Latvija pirmajā vietā", "Progresīvie", "Saskaņa" un "Latvijas attīstībai" - pa vienam mandātam, pārējiem politiskajiem spēkiem paliekot "aiz svītras".

Centrālā vēlēšanu komisija oficiālos vēlēšanu rezultātus atklās tikai pusnaktī naktī uz pirmdienu.

Jau ziņots, ka EP vēlēšanās kopumā Latvijā kandidēja 16 saraksti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas