Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vairums iedzīvotāju uzskata, ka Latvijai nepieciešams līderis ar plašām pilnvarām

Vairums Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka, lai uzlabotu situāciju valstī, nepieciešams viens stingrs līderis ar plašām pilnvarām, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad februārī veiktajā aptaujā iedzīvotājiem ticis lūgts vērtēt, vai, lai uzlabotu situāciju valstī, Latvijai būtu nepieciešams viens stingrs līderis ar plašām pilnvarām.

Vairums iedzīvotāju kopumā piekrīt, ka situāciju Latvijā spētu uzlabot viens spēcīgs līderis - 34% aptaujāt tam drīzāk piekrīt, bet vēl 30% šim apgalvojumam piekrīt pilnībā.

Salīdzinot ar 2017. gadā fiksētajiem rezultātiem, kad veikts pēdējais mērījums, šādi domājošu iedzīvotāju īpatsvars pieaudzis par diviem procentpunktiem. Augstākais šādu viedokli paudošu iedzīvotāju īpatsvars reģistrēts 2011. gadā, kad tā domāja kopumā 73% aptaujāto.

Minētajam apgalvojumam kopumā nepiekrīt 30% - 18% tam drīzāk nepiekrīt, bet vēl 12% - pilnībā nepiekrīt. Vislielākais šādi domājošu iedzīvotāju īpatsvars fiksēts 2004. gadā, kad tādu viedokli pauda 41% iedzīvotāju.

 

Top komentāri

Neslāvs
N
Pietiks, ja katrā latviešu ģimenē tēvs būs līderis un saimnieks !
Irlielāmērāticams
I
ka "vairums iedzīvotāju" ne mazākā mērā neapjēdz, ko šis "līderis ar plašajām pilvarām" spēj sastrādāt mūsu konkrētajos apstākļos.
nīgrais
n
Infantīla vēlme. Pirmkārt, nekur un nekad nav bijis tā, ka valda kāds viens līderis. Vienmēr aiz viņa stāv kāds grupējums, interešu grupa, klans, ar kuru līderim jārēķinās. Pamēģini pārvaldīt tādu sarežģītu organismu kā valsts vienatnē. Turklāt ja nerēķināsies ar sava klana interesēm, var ātri saslimt un nomirt. Pat biedrs Staļins no tā nebija pasargāts. Nu un protams vēlme pēc stiprā, labā valdnieka liecina, ka ļautiņi paši ir tik švaki, ka nespēj uzņemties atbildību par savu valsti Kādam jābūt, kurš nokomandē iznest piedirsto miskasti, nečurāt liftos, nedod piecīti ceļu policistam un šaut sliktos ierēdņus. Galvenais, ka pašiem nav jādomā un jāpiepūlas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas