Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem pēc pievienošanas NVD varētu piešķirt piemaksas

Vakcinācijas projekta biroja darbiniekiem pēc tā pievienošanas Nacionālajam veselības dienestam (NVD) varētu piešķirt piemaksas, lai tādējādi kompensētu potenciāli samazināto darba samaksu, izriet no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) sacītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Viens pret vienu.

Vakcinācijas biroja pievienošana NVD nozīmē arī biroja darbinieku algu pielīdzināšanu valsts sektorā strādājošajiem, kas ir ievērojami mazāk, nekā iepriekš noteiktā biroja darbinieku alga.

Pavļuts skaidroja, ka, laikam ejot, tika secināts, ka biroja darbinieku atalgojuma sistēma nebūtu jāpadara par izņēmumu un lemts biroja darbiniekus iekļaut NVD štatu sarakstā, kas nozīmētu arī iestādei atbilstošu algu noteikšanu.

Ņemot vērā būtiskās algas atšķirības, vajadzības gadījumā biroja darbiniekiem tiks noteiktas piemaksas "līdzīgi kā citiem speciālistiem Covid-19 laikā", skaidroja Pavļuts, apgalvojot, ka vienošanās par atalgojumu vēl neesot bijis.

Jautāts, vai, piemēram, biroja vadītājas Evas Juhņēvičas alga tiks samazināta, Pavļuts pieļāva, ka tā varētu tikt saglabāta līdzšinējā apmērā, vēlreiz akcentējot, ka par to sarunas vēl neesot bijis.

Pavļuts arī pastāstīja, ka biroja vakcinācijas procesa koordinators Edgars Labsvīrs, kurš tagad būs "atgriezies" darbā NVD, darbam birojā bija pieteicies jau sākotnējā konkursā, taču tobrīd netika izvēlēts amatam.

Birojam iepriekš paredzētie finanšu līdzekļi tiks nodoti NVD, taču Pavļuts pieļāva, ka, sākoties masu vakcinācijai, birojam būs nepieciešams papildu darbaspēks, kas radīs arī pieprasījumu pēc papildu naudas.

Ministrs pavēstīja, ka pēc sarunas par biroja pievienošanu NVD neviens no biroja darbiniekiem neesot norādījis uz vēlmi pārtraukt darbu birojā.

Jau ziņots, ka Vakcinācijas projekta birojs tiks likvidēts kā Veselības ministrijas struktūrvienība un integrēts NVD kā struktūrvienība, pirmdien intervijā TV3 raidījumam 900 sekundes sacīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pavļuts pauda sapratni par kritiku, vienlaikus norādot, ka, viņaprāt, tā ir tikai daļēji pamatota. Viņš citastarp atzīmēja, ka šajos divos mēnešos ir novērstas daudzas problēmas un ielikti pamati, lai notiku liela mēroga vakcinācija.

Saskaņā ar Veselības ministrijas iepriekš izplatīto paziņojumā medijiem teikts, ka NVD tiks izveidota jauna struktūvienība vakcinācijas projekta koordinācijai, kuras finansiālā un cilvēkresursu kapacitāte tiks stiprināta. Tuvojoties vakcinācijas masveida fāzei, projekta koordinācijas vienībai vajadzīgi papildspēki - projektu vadītāji lielas jaudas vakcinācijas centru koordinācijai reģionos.

Vakcinācijas projekta norisi ikdienā nodrošinās koordinācijas grupa, kurā būs iekļauti Veselības ministrijas, NVD, Slimību profilakses un kontroles centra, Zāļu valsts aģentūras un citu VM iestāžu vadošie darbinieki un eksperti. Vakcinācijas projekta regulāru pārraudzību nodrošinās Vakcinācijas projekta Rīcības komiteja, kuru vadīs veselības ministrs un kurā tiks aicināti darboties arī citu ministriju un organizāciju pārstāvji no Veselības aprūpes darba devēju asociācijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas u.c.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas