Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Valdība akceptē Latvenergo mērķziedojumu 200 000 eiro Dziesmu un deju svētku nodrošināšanai

Otrdien Ministru kabinets izskatīja Kultūras ministrijas (KM) informatīvo ziņojumu, ar kuru tiek saskaņota iespēja AS Latvenergo ziedot 200 000 eiro XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku sagatavošanas un īstenošanas pasākumiem, aģentūru LETA informēja KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

No "Latvenergo" ziedojuma līdzekļiem plānots segt Svētku gājiena vizuālā noformējuma un tehniskā nodrošinājuma izmaksas, daļu no deju lielkoncerta "Mūžīgais dzinējs" scenogrāfijas realizācijas izmaksām, vairāku koncertu producēšanas izmaksas, naudas balvas kolektīvu fināla skašu uzvarētājiem - Svētku laureātkolektīviem, veikt Svētku bezmaksas pasākumu dokumentēšanu, kurus savu tiešraižu un translāciju plānos nav iekļāvusi Latvijas Televīzija.

"Latvenergo" ziedojums plānots kā mērķziedojums un pilnā apjomā tiks izlietots tikai Dziesmu un deju svētku nodrošināšanai.

Ziedojumu plānots novirzīt nodibinājumam "Svētku fonds", kas ir sabiedriskā labuma organizācija, kuras darbības mērķis ir atbalstīt nozīmīgus kultūras pasākumus, bet jo īpaši Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkus un Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, piesaistot finansējumu.

Fonds ir Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku rīkotājinstitūciju ilggadējs partneris. Ar piesaistīto finansējumu ir sekmēta Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sagatavošana un norise 2010., 2015. un 2021.gadā, sadarbojoties ar to rīkotāju - Valsts izglītības satura centru, kā arī Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētku sagatavošana un norise 2013. un 2018.gadā, sadarbojoties ar rīkotāju - Latvijas Nacionālo kultūras centru. Papildus tam fondam ir pienākums pie sava gada pārskata pievienot detalizētu informāciju par izlietotajiem ziedojumiem un dāvinājumiem, kas ir pieejams publiski un ko kontrolē Valsts ieņēmumu dienests.

KM atbilstoši savai kompetencei nodrošina XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku sagatavošanas procesu un pārrauga tajā iesaistīto KM atbildīgo institūciju darbu. KM ir pilnībā atbildīga par pieprasītā finansējuma pamatotību, lietderīgu un efektīvu izlietojumu XXVII Vispārējo latviešu dziesmu un XVII Deju svētku izdevumu segšanai.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks Rīgā no 30.jūnija līdz 9.jūlijam. Svētku laikā notiks vairāk nekā 60 pasākumu, divas trešdaļas no kuriem - bezmaksas. Svētku norises tiks plaši atspoguļotas sabiedriskajos medijos un komerctelevīzijās, Rīgā un citviet Latvijā, kā arī ārpus valsts robežām notiks arī Svētku notikumu publiskās skatīšanās pasākumi. Svētku rīkotājs ir Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas