Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Valdība ļauj Mērsragam atdalīties no Rojas

Valdība šodien atbalstīja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministres Dagnija Staķes ierosinājumu par Rojas novada administratīvās teritorijas robežas grozīšanu un Mērsraga novada izveidošanu. Tagad par to vēl jālemj Saeimai.

Atzinums paredz izveidot Rojas novadu un Mērsraga novadu tajās administratīvajās teritorijās, kurās novadu veidojošās bijušās pagastu pašvaldības darbojās līdz 2009.gada vietējo pašvaldību vēlēšanām. 

Pašvaldību lietu ministre Dagnija Staķe (ZZS) valdībai ieteica atbalstīt Rojas novada sadalīšanu, ko vēlas Mērsraga iedzīvotāji. “Vienīgais ceļš, lai nebūtu pašvaldībai grūtības pieņemt lēmumus, ir abas pašvaldības izšķirt,” otrdienas rītā Lavijas Radio sacīja D.Staķe.

Ministre uzskata, ka process ir aizgājis pārāk tālu. Taču pēc ministres domām, lavīnveida process, kad sadalīties vēlēsies daudzi novadi, nav gaidāms.

Sadalītā Rojas novada pašvaldību vēlēšanas varētu notikt vienlaicīgi ar Saeimas vēlēšanām. “Vēlēšanas varētu notikt reizē ar Saeimas vēlēšanām. Protams, ka savs vārds būs sakāks vēl Saeimai, bet procedūra ir sākusies.”

“Kopdzīve tik labi nav izdevusies, izveidojot pašvaldības, ostu specifiku vajadzēja ņemt vērā,” uzsvēra D.Staķe, dienā, kad valdība lems par novada sadalīšanu. Šis ir pirmais gadījums pēc reformas, kad valdība lems par kāda novada robežu maiņu.

(papildināta ar pirmajām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas