Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Valdība lems par skaidras naudas deklarēšanas kārtību sākumdeklarēšanas laikā

Valdības komiteja nākamnedēļ, 23.janvārī, skatīs Finanšu ministrijas virzītos noteikumus par skaidras naudas deklarēšanas kārtību sākumdeklarēšanas laikā, ieskaitot to komercbankā. Sākumdeklarēšanās paredz, ka privātpersonām bankas kontā būs jāieskaita skaidras naudas līdzekļi, ja tie pārsniegs 10 000 latu.

Lai noteiktu skaidras naudas uzkrājumu kopsummas ekvivalentu latos, persona uzkrājumus ārvalstu valūtā pārvērtēs atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajam valūtas kursam 2011.gada 31.decembrī. Ja uzkrājums būs tādā ārvalsts valūtā, kurai Latvijas Banka nenosaka oficiālo kursu, valūtas kursu aprēķinās, izmantojot Latvijas Bankas noteikto eiro kursu un Financial Times publicētos attiecīgo ārvalstu valūtu kursus attiecībā pret eiro, paredz noteikumi.

Noteikumi arī paredz, ka persona skaidras naudas uzkrājumus iemaksās savā kontā kredītiestādē līdz 2012.gada 1.jūnija plkst.24 pēc Latvijas laika un uzkrājumi būs jāsaglabā savā kontā kredītiestādē vismaz līdz 2012.gada 2.jūnija pulksten 00.05 pēc Latvijas laika.

Jaunā kārtība gan neattieksies uz personas skaidru naudu, kas iegūta pēc stāvokļa 2011.gada 31.decembra plkst.24.

Kā ziņots, 2011.gada 15.decembrī stājās spēkā Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likums, lai gan mantiskā stāvokļa deklarācija noteiktām iedzīvotāju kategorijām būs jāiesniedz VID no 2012.gada 1.marta līdz 1.jūnijam, tajā būs jānorāda ziņas par personas mantisko stāvokli uz 2011.gada 31.decembra plkst.24.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas