Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Valdība nepiešķir 1,35 miljonus eiro sadarbībai ar Eiropas Kosmosa aģentūru

Ministru kabinets otrdien nepiešķīra 1,35 miljonus eiro no budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai šogad Latvija piedalītos Eiropas Kosmosa aģentūrā (EKA) sadarbības valsts statusā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja, ka līdzekļi nav piešķirti, jo jau pērn valdība skatīja līdzīgu jautājumu un lēma, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedalīšanos EKA finansēs no 2015.gada. Finansējums tiks gūts no pašas ministrijas budžeta, to izvirzot kā prioritāti nākamajā gadā.

Vienlaikus valdība vienojusies, ka IZM kopā ar Ārlietu ministriju pētīs iespējas finansēt sadarbību ar EKA no prezidentūras Eiropas Savienības Padomē budžeta. Kā otra iespēja ir IZM runāt ar Eiropas Komsiju, lai radītu iespējas pagarināt līgumu, kas noslēgts 2009.gadā, vienlaikus neveicot šogad nepieciešamās iemaksas.

Diena.lv jau ziņoja, ka valdība pagājušā gada nogalē lēma no 2014.gada marta uz 2015.gada janvāri pārcelt sadarbības līguma hartas parakstīšanu ar EKA

Līdz šim EKA vēsturē nav bijis precedents, kad sadarbības līgumu parakstījusi valsts vēlas pagarināt otrā loģiskā soļa speršanu, proti, hartas parakstīšanas termiņu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas