Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Valdība piešķir 25 000 eiro Āfrikas cūku mēra kompensāciju izdevumiem

Valdība otrdien atbalstīja 25 tūkstošu eiro piešķiršanu pašvadībām, lai segtu izdevumus saistībā ar pērn notikušajiem Āfrikas cūku mēra (ĀCM) apkarošanas pasākumiem.

No Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) novirzītajiem līdzekļiem 21 316 eiro tiks piešķirti Smiltenes novada pašvaldībai, 3365 eiro - Valkas novada pašvaldībai, Naukšēnu novadam - 192 eiro, Aglonas novadam - 162 eiro, bet Kārsavas novadam - 63 eiro.

kopumā slimība Latvijā līdz šim ir konstatēta 228 meža cūkām 34 pagastos un 16 skartajos novados. Mājas cūkām ĀCM pēdējo reizi ir konstatēts 17.septembrī.

ĀCM ir bīstama, ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana cūku dzimtas dzīvniekiem. Dzīvnieku novietnē, kurā slimība konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks, tādēļ šīs slimības uzliesmojums dzīvnieku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus. ĀCM nav bīstams cilvēkiem.

Saskaņā ar Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) datiem vīruss Latvijā konstatēts 43 meža cūkām astoņu novadu 17 pagastos. Savukārt kopumā Latvijā kopš 2014.gada jūnija ĀCM ir konstatēts 260 meža cūkām.

Mājas cūkām ĀCM pēdējo reizi konstatēts 17.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas