Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Valsts amatpersonām būs jāsniedz detalizētākas ziņas par saviem ienākumiem un mantu

Valsts amatpersonām deklarācijā par saviem ienākumiem un mantisko stāvokli no nākamā gada būs jāsniedz detalizētākas ziņas, paredz Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā otrdien pirms galīgā lasījuma Saeimā atbalstītie grozījumi likumā par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā, informēja Saeimas Preses dienests.

Likuma izmaiņas paredz, ka amatpersonai deklarācijā turpmāk būs jānorāda, ka tā ir patiesais labuma guvējs no citai personai piederošas vai pārvaldīšanā nodotas lietas, kapitāla daļām, akcijām un citiem likumā noteiktiem finanšu instrumentiem.

Amatpersonai deklarācijā būs arī jānorāda, ka tai ir uzkrājumi privātajos pensiju fondos vai dzīvības apdrošināšanā.

Savukārt, ja amatpersona vēlēsies, deklarācijā varēs norādīt arī informāciju, lai paskaidrotu ar deklarētajām ziņām saistītas intereses vai norādītu citus apstākļus, kas var izraisīt mantisko vai citu personisko ieinteresētību amata pienākumu veikšanā.

"Ar šīm izmaiņām nodrošināsim to, ka arī valsts amatpersonai attiecīgajām iestādēm būs jānorāda tāds pat ziņu apjoms, kā fiziskajām personām tā saucamajā nulles deklarācijā,” iepriekš uzsvēra atbildīgās Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (Saskaņas centrs).

Izmaiņas likumā nepieciešamas, lai arī valsts amatpersonām noteiktu pienākumu deklarācijā norādīt informāciju par patiesā labuma guvēju, tādējādi novēršot jebkuras valsts amatpersonas, tās radinieku vai darījumu partneru personisko vai mantisko ieinteresētību uz valsts amatpersonu darbību, norāda likumprojekta autori.

Patlaban šāds pienākums saskaņā ar Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarēto ienākumu deklarēšanas likumu noteikts tikai fiziskajām personām.

Plānots, ka šie grozījumi valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas likumā stāsies spēkā 2015.gada 1.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas