Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Valsts prezidents saņem citu valstu vadītāju apsveikumus Latvijas proklamēšanas gadadienā

Valsts prezidents Andris Bērziņš saņēmis vairāku valstu un starptautisko organizāciju vadītāju, kā arī Latvijas iestāžu, organizāciju un privātpersonu apsveikumus Latvijas Republikas proklamēšanas 93.gadadienā, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta preses dienestā.

Vācijas prezidents Kristians Vulfs savā apsveikumā novēl Latvijas iedzīvotājiem labklājību, laimi un panākumus. Viņš pauž gandarījumu, ka arī pagājušajā gadā Vācijas un Latvijas divpusējās attiecības attīstījās mūsu valstu iedzīvotāju interesēs un abas valstis uzticības pilnā gaisotnē sadarbojās arī starptautiskā kontekstā.

„Tā kā šogad jūs svinat Latvijas Republikas neatkarības 93.gadadienu, es varu jums apliecināt, ka Francija vēlas vēl vairāk stiprināt ilggadējās draudzības saites starp mūsu tautām, kā arī sadarbību visās jomās, jo īpaši ekonomikas, kultūras un zinātnes jomā,” savā vēstulē raksta Francijas prezidents Nikolā Sarkozī.

Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva vēstulē Latvijas iedzīvotājiem tiek novēlēts uzplaukums un labklājība. „Esmu pārliecināts, ka Krievijas un Latvijas konstruktīvais dialogs veicinās vēl pilnīgāku mūsu sadarbības potenciāla atvēršanos, pozitīvu rezultātu sasniegšanu visās sadarbības jomās mūsu valstu tautu labā,” norāda D.Medvedevs.

Līdz šim apsveikuma vēstules saņemtas arī no ANO ģenerālsekretāra Bana Kimūna (Ban Ki-moon), Austrālijas ģenerālgubernatores Kventinas Braisas, Beļģijas karaļa Alberta II, Čehijas prezidenta Vāclava Klausa, Čīles prezidenta Sebastiana Pineiras, Ganas prezidenta Džona Ata Milla, Grieķijas prezidenta Karolosa Papuliasa, Horvātijas prezidenta Ivo Josipoviča, Īrijas prezidenta Maikla Higinsa, Kipras prezidenta Demetrisa Kristofijas, Libānas prezidenta Mišela Suleimana, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes karalienes Elizabetes II, Maltas ordeņa lielmestra Fra’ Metjū Festinga, Meksikas prezidenta Felipes Kalderona, Portugāles prezidenta Anibala Kavaku Silvas, Slovākijas prezidenta Ivana Gašparoviča, Šveices prezidentes Mišelīnes Kalmī-Rejas, Tadžikistānas prezidenta Emomali Rahmona un Turcijas Republikas prezidenta Abdulla Gila.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas