Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Sestdiena, 22. jūnijs
Ludmila, Laimdots, Laimiņš

Valsts robežsardzei par sešiem miljoniem eiro plānots iegādāties patruļkuģi

Valsts robežsardzei par sešiem miljoniem eiro plānots iegādāties lietotu patruļkuģi, aģentūru LETA informēja robežsardzē, kas par to parakstījusi vienošanos ar Iekšlietu ministriju.

Tādejādi tikšot stiprināta Valsts robežsardzes kapacitāte jūras robežuzraudzībā - palielināsies detektēšanas, kontroles un reaģēšanas spējas uz Eiropas Savienības ārējās robežas, kā arī tiks uzlabotas prasmes esošo un potenciālo drošības apdraudējumu un provokāciju ātrai un tūlītējai novēršanai.

Šobrīd Valsts robežsardzes rīcībā esošie kuģi ir būvēti vairāk nekā pirms 40 gadiem. Mainoties ģeopolitiskajai situācijai reģionā un palielinoties drošības riskiem, nepieciešams uzlabot robežsardzes spējas operatīvi reaģēt uz apdraudējumu.

Iegādātais patruļkuģis, kas nebūs vecāks par 10 gadiem, palīdzēšot kvalitatīvi un operatīvi pildīt Valsts robežsardzei noteiktos uzdevumus ne vien Baltijas jūras reģionā, bet arī sniegs atbalstu Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras "Frontex" un Vidusjūras reģiona Eiropas Savienības dalībvalstīm "Frontex" koordinētajās aktivitātēs.

Projekta kopējās izmaksas ir 6 290 000 eiro, tajā skaitā Eiropas Savienības finansējums ir 4 717 500 eiro, savukārt valsts budžeta līdzfinansējums veidos 1 572 000 eiro.

Kuģi plānots nopirkt līdz 2025.gada aprīlim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas