Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Valsts uzņēmums neiebilst, ka darbinieku valodas kursus atbalsta partija

Valsts akciju sabiedrība Pasažieru vilciens nesaskata problēmu faktā, ka 16 konduktori apmeklē latviešu valodas kursus, ko organizē partijas Saskaņa Jelgavas nodaļa. Uzņēmums apgalvo, ka darbiniekus nešķirojot pēc partejiskās vai kādas citas piederības, ziņo portāls zz.lv.

"No Pasažieru vilciena konduktoriem saņēmām satrauktus zvanus par to, ka darba devējs brīdinājis par iespējamo atlaišanu, ja līdz jūlijam viņu valsts valodas zināšanu līmenis neatbildīs trešajai pakāpei," latviešu valodas kursu organizēšanu pamato politisko partiju apvienības Saskaņas centrs (SC) sociāldemokrātiskās partijas Saskaņa Jelgavas nodaļas vadītājs Ivars Jakovels.

Viņš skaidro, ka pašlaik kursus apmeklē 16 konduktori no Jelgavas un trīs no Tukuma, mācības notiek gan Jelgavā, gan Rīgā. "Par līdzīgu iniciatīvu domājām jau iepriekš, jo atšķirībā no skaļām runām un demonstratīva patriotisma tā ir sabiedrības integrācija praksē. Pasniedzēji pašlaik arī piekrituši strādāt bez maksas. SC vadībai esam nosūtījuši aicinājumu daļu no valsts iegūtās naudas partijas finansēšanai novirzīt tieši valodu kursu organizēšanai," klāsta I.Jakovels, skaidrojot, ka iepriekš politiskās organizācijas vadība vienojusies – valsts naudu tērēs ne tikai partijas darba organizēšanai, bet arī sabiedrībai. Viņaprāt, partijas pārstāvji pietiekami dara sabiedrības integrēšanai, piemēram, Saeimā vai Rīgas domē ierosinot brīvdienas dažādu konfesiju pārstāvjiem vai nodrošinot bezmaksas latviešu valodas apmācību. Jelgavnieku interese par valodas kursiem esot liela – rindā gaida vismaz pieci.

Pasažieru vilciena pārstāvis Andrejs Filipovs portālam apstiprina, ka vasarā visiem konduktoriem valsts valoda jāzina augstākajā līmenī. "Mēs apmācību nenodrošinām. Katram darbiniekam ir tiesības izvēlēties, kur valodu apgūt," uzņēmuma pārstāvis saka, piebilstot, ka pārvadātājs darbiniekus nešķiro pēc dzimuma, reliģiskās vai politiskās pārliecības. Viņš atklāj, ka štatā ir 300 konduktoru, 50 no viņiem ir nepietiekamas valsts valodas zināšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas